pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Gel, ki vlaži in pomirja

12. 3. 2016; 04.07
Avtor: Mateja Špiranec/revija Bodi zdrava
Aloe vera
Gel iz aloje vere je idealen za vse, ki imate težave s kožo in ne smete uporabljati drugih losjonov in krem. In kaj vse zmore?

Učinkovit pri negi pordele kože

Hladno stisnjen gel aloje vere je odlično vlažilno in pomirjevalno sredstvo za kožo. Zelo je učinkovit pri negi pordele, vnete ali poškodovane kože, saj skrajša čas celjenja kože. Omili srbečico ter preprečuje razvoj bakterij in glivic. Deluje protivnetno in vlažilno. Pri tem je pomembno, da izberete hladno stisnjen gel iz rastlin, ki niso onesnažene s pesticidi.

Vsebuje številne aktivne sestavine

Gel aloje vere vsebuje več aktivnih sestavin, in sicer: 18 aminokislin, encime, vitamine skupine B, A, C in E, minerale (kalcij, fosfor, železo, mangan, magnezij, baker, krom, cink, natrij, kalij in klor) ter mono- in polisaharide. Prav vsebnost polisaharidov prispeva k ohranjanju hidrolipidnega sloja in tona kože. Gel aloje vere vsebuje še salicilno kislino, ki deluje protibolečinsko, protivnetno in mehča povrhnjico kože.

Kdaj uporabiti gel aloje vere:

- po sončenju,
- po pikih žuželk,
- po depilaciji in britju,
- za hitrejše celjenje ranic in žuljev.

Služi kot prva pomoč

Starši in otroci lahko uporabljajo gel kot prvo pomoč, ki ne peče in na naraven način zaščiti kožo ter pospeši celjenje. Alojin gel pospeši celjenje ran in opeklin. Z vsebnostjo sluzi rano površinsko zaščiti pred zunanjimi dražljaji in obenem omogoča zračnost, hkrati pa gel preprečuje tudi razvoj bakterij.

prejšnji članek
Zdravi prigrizki za otroke
Zdravje
Zdravi prigrizki za otroke
naslednji članek
Hrana za boljše počutje: izberite srečo!
Zdravje
Hrana za boljše počutje: izberite srečo!