pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vaše roke si zaslužijo pravilno nego!

27. 3. 2016; 02.45
Avtor: NN
roke
Preštejte, koliko kozmetičnih pripomočkov imate v domači kopalnici za obraz in telo, koliko pa za roke. V najboljšem primeru smo najbrž pristali pri kremi za roke in kakšnem pripomočku za manikuro. Kar je čudno, ker z nobenim drugim delom telesa nismo v tesnejšem stiku z okoljem kot z rokami in nogami. No, tem se godi še slabše. Če drugega ne, ženske k večji skrbi za kožo na rokah slednjič pripravi podatek, da se roke najhitreje starajo in izdajalsko kažejo resnico o naših letih in življenjskih navadah.

Ali ste vedeli?

Koža potrebuje celih 24 ur, da spet vzpostavi naravni pH. Kaj torej počnemo koži rok že z vsakim umivanjem z milom, ki pa je iz higienskih razlogov pač nujno … Uporabljajmo zato pH nevtralna mila in rokam po vsakem umivanju privoščimo kremo. Vsake toliko bi morali svojima največjima pomočnicama nakloniti posebno pozornost, hranljivo kremo, olje, nato pa za nekaj ur v rokavice. No, te so nujne tudi pri grobem delu, čiščenju in pozimi. Manikira ni luksuz, temveč znak pozornosti do sebe, pa tudi občutek bo čisto drugačen, ko boste ljudem v pozdrav ponudili roko z lepo negovanimi nohti. Če ste obupani nad njihovo krhkostjo, si čim večkrat privoščite proso. Prosen narastek ali kaša s suhim sadjem in prosom sta nebeški posladek, za vztrajnost pa boste nagrajeni z močnimi nohti in lasmi.

Poglejmo še nekaj dejstev o negi rok, ki jih morda celo niste poznali:

UV-filter tudi v kremo za roke? Če vemo, da se koža na rokah najhitreje stara, je odgovor jasen: da, zaščitni filtri v kremah za roke so lahko nadvse koristni.

Masažo z madljevim oljem, prosim!

Mandljevo olje je pravi balzam za kožo. Privoščite ga koži vsak dan, tako bo postala mehka, nohtna posteljica in nohti pa se bodo okrepili. 

Podlak je nujen.

Še posebej kadar uporabljate lake močnih barv, bo edino podlak zaščitil in dovolj navlažil noht, obenem pa omogočil lepši nanos laka. Za odstranjevanje laka pa uporabljajte oljne odstranjevalce brez acetona.

Morda niste vedeli …

Grizenje nohtov ne povzroči le tega, da niso videti lepo, temveč tako hitreje pride tudi do okužbe, slina je namreč agresivna in načne noht.

Rumeni nohti?

Da, to je posledica močnih barv brez podlaka. Če obarvanost ni prehuda, jo lahko poskusite odstraniti s pecilnim praškom.

prejšnji članek
10 koristnih trikov proti stresu
Zdravje
10 koristnih trikov proti stresu
naslednji članek
Oh, spet ta nadležni kašelj!
Zdravje
Oh, spet ta nadležni kašelj!