pri belokranjcu
Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi krvoločni prikradejo čisto do hišnih vrat

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ustavimo staranje!

1. 4. 2016; 09.00
Avtor: L.J.
Ženska
Ideja večne mladosti buri našo domišljijo že od pamtiveka. Le kdo ne bi rad ostal večno mlad, če bi le imel to možnost, in kaj vse so ljudje že poskusili, da bi jim to uspelo. A dejstvo je, da se vsi staramo, res pa, da eni počasneje, drugi hitreje. Večne mladosti vam seveda ne moremo obljubiti, lahko pa vam razkrijemo skrivnost, kako upočasniti staranje.

Mnogi dejavniki, ki povzročajo hitrejše staranje, niso na naši strani, in medtem ko se lahko nekaterim izognemo, se drugim žal ne moremo. Že večkrat je bilo dokazano in pokazano, da se kadilci starajo veliko hitreje kot nekadilci, na srečo pa je kajenje eden izmed tistih dejavnikov, ki se jim lahko odrečemo. S tem ne poskrbimo le za lepši in mladostnejši videz, ampak se tudi izognemo nekaterim zdravstvenim težavam, ki jih povzroča cigaretni dim.

Tudi skrbi hitro narišejo gubice na naš obraz, zato se izogibajmo stresu, kolikor je le mogoče. Predvsem pa redno poskrbimo za sprostitev. Če bomo ob tem v svoj vsakdan vnesli še redno gibanje, uporabo kakovostne in za našo kožo primerne kozmetike ter zdravo prehrano, bogato z antioksidanti, smo na odlični poti do lepega videza, ki nas bo spremljal še dolgo v pozna leta.



(Po)moč antioksidantov

Antioksidanti so vitamini, ki bistveno pripomorejo k našemu mladostnemu videzu, pa tudi počutju. Če jih zaužijemo dovolj, poskrbijo za lepšo kožo, predvsem pa nas zaščitijo pred marsikatero boleznijo. Raziskave so pokazale, da se mnogo bolezni pojavi zaradi prostih radikalov, ki v našem telesu povzročajo reakcije, ki privedejo do poškodb celic. Antioksidanti veljajo za lovilce prostih radikalov, saj z njimi reagirajo in jih na ta način nevtralizirajo (torej izničijo njihovo škodljivo delovanje v telesu). S tem ustavimo tako staranje kot tudi razvoj nekaterih bolezni.

foto: dk

Resveratrol, dokazano učinkovit

Antioksidante najdemo v večini sadja in zelenjave, zelo veliko pa jih je tudi v resveratrolu. Ta s svojim delovanjem ne zavira le staranja, ampak nas tudi ščiti pred boleznimi, saj hkrati zavira nastajanje slabega holesterola in pojav sladkorne bolezni. Njegove pozitivne učinke na srčno-žilni sistem dokazujejo številne študije svetovnih univerz in zdravstvenih ustanov. V najčistejši obliki ga vsebuje japonski dresnik, ki je izredno cenjen tudi v tradicionalni kitajski medicini, sicer pa resveratrol najdemo še v rdečem vinu, rdečem grozdju, temni čokoladi in borovnicah. Ker pa je za dosego omenjenih učinkov treba ta živila redno uživati v zadostnih količinah, strokovnjaki priporočajo uporabo naravnih prehranskih dopolnil, v katerih je količina resveratrola natančno odmerjena in shranjena v najčistejši obliki.

prejšnji članek
Lado Bizovičar se pripravlja na očetovsko vlogo?!
Svet slavnih
Lado Bizovičar se pripravlja na očetovsko vlogo?!
naslednji članek
Če veste to, poznate abecedo kozmetike!
Moda&Lepota
Če veste to, poznate abecedo kozmetike!