Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Čudovite z granatnim jabolkom

8. 10. 2023; 03.00
Avtor: Revija Maja
Granatno jabolko

Lupina granatnega jabolka ima namreč posebne lastnosti, ko v črevesju uničuje slabe bakterije. foto: Pinterest

Rubinasta semena vlažijo in očistijo kožo.

Granatno jabolko ima tako rekoč čudežne sposobnosti. Rubinom podobna semena so kot rudnik antioksidantov, vitamina A, C ter nekaterih koristnih mineralov in organskih spojin, ki pomagajo kožo ohranjati mladostno in zdravo. Tako jo pomirjajo in vlažijo med hladnimi meseci, jo nahranijo in istočasno očistijo.

Kaj vse zmore granatno jabolko?
Regeneracija celic: Granatno jabolko varuje in krepi kožne celice na površju in obnavlja celice v globljih plasteh kože ter spodbuja nastajanje keratinocitov (zaščitnih celic na epidermisu).
Proizvodnja kolagena: Kolagen je glavni gradnik naše kože in nepogrešljiv protein, ki kožo ohranja čvrsto in gladko. Sestavine v granatnem jabolku ne samo da zavirajo encime, ki škodujejo kolagenu, ampak tudi podaljšajo življenjsko dobo fibroblastom (celicam, ki proizvajajo kolagen in elastin).
Varuje pred škodo, ki jo povzroča sonce: Granatno jabolko ščiti pred soncem, zlasti zaradi antioksidantov (galične in elagične kisline), ki varujejo pred kožnim rakom, fotostaranjem in omilijo simptome pri sončnih opeklinah.
Pomlajevalni učinek: Močni antioksidanti iz granatnega jabolka popravljajo škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, zaradi katerih se koža prezgodaj postara. Izvlečki iz jabolka izboljšajo mikrocirkulacijo in gladijo gube.
Protivnetni zaveznik: Vnetja v koži uničijo njen zaščitni sloj in vodijo k prezgodnjemu staranju. Granatno jabolko vsebuje protivnetne sestavine (polifenole) v obliki maščobnih kislin, ki blagodejno delujejo na vnetja in zdravijo kožo.
Vlaženje do globin: Olje iz semen granatnega jabolka z lahkoto prodre globoko v kožo in jo navlaži. Z maščobno kislino omega-5 kožo ohranja vlažno in jo varuje pred vdorom bakterij.

prejšnji članek
VIDEO: David Amaro navdušil v hrvaški oddaji Superstar
Svet slavnih
VIDEO: David Amaro navdušil v hrvaški oddaji Superstar
naslednji članek
Pravilno zamrzovanje gob
Kulinarika
Pravilno zamrzovanje gob