pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako preprečiti vraščene dlake?

23. 7. 2019; 03.00
Avtor: Bodi Zdrava
Full Body Appreciation V1-0014_A009C003_170331_R239.01072413_v2
Vraščene dlake so zagotovo ena večjih neprijetnosti, povezanih z odstranjevanjem dlak. Povzročijo lahko tudi mozoljčke ali pa celo kakšno vnetje. Preventiva je zagotovo boljša od kurative, zato priporočamo, da za kožo redno skrbite in tako preprečite vraščanje dlak.

Z vraščenimi dlakami se pogosteje soočajo ljudje, ki imajo kodraste lase in/ali dlake, ker le-te že same po sebi rastejo »nepravilno« v zavoj in ne naravnost navzven. Tudi ljudje z močnejšimi in tršimi dlakami so nagnjeni k tovrstnim težavam. Do vraščenih dlak pride, ker odmrle kožne celice dlaki preprečijo, da bi prišla ven iz mešička, zato se dlaka obrne in raste krožno v lasnem mešičku, namesto da bi rasla skozi kožo navzven.

Svoji koži redno privoščite piling, s katerim boste odstranili odmrle celice. Odločite se lahko za kemični piling z alfa in beta hidroksi kislinami ali pa za dobri stari mehanski piling. Tega lahko izvajate z mehko krtačo ali namensko rokavico. Zelo priročne pa so tudi večnamenske naprave, kot je epilator Braun Silk-épil 9-990, ki ima poleg nastavka za epilacijo tudi zelo učinkovit nastavek za piling.

Kožo je potrebno tudi vlažiti, saj bo tako odstranjevanje dlak bolj učinkovito in posledično tudi manjše možnosti za vraščanje.

Če se kljub temu pojavljajo vraščene dlake, si jih seveda želite odstraniti. Nikar ne bodite grobi, priporočamo potrpežljivost – velikokrat bo dlaka v nekaj dneh sama pokukala na plano. Če pa se to ne zgodi, pa se odstranjevanja lotite zelo nežno. Kožo prej očistite in se oprhajte s toplo vodo in naredite piling, da bo koža mehka. Najprej poskusite z najbolj nežnim načinom odstranjevanja – kožo napnite in v nasprotni smeri rasti dlake podrgnete s kosmom vate. Če to ne uspe, priporočamo uporabo pincete, ki je narejena posebej za odstranjevanje vraščenih dlak. Pinceto najprej razkužite, nato z njo primite dlako in jo potegnite na površje.

prejšnji članek
Zanimivo: Ste vedeli, da je vžigalnik obstajal pred vžigalicami
Zdravje
Zanimivo: Ste vedeli, da je vžigalnik obstajal pred vžigalicami
naslednji članek
Kaj obleči, ko je najbolj vroče
Moda&Lepota
Kaj obleči, ko je najbolj vroče