nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Hitro in enostavno do glamurozne pričeske

30. 12. 2022; 03.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
Praznično urejanje

Praznične pričeske foto: Pexels

Boste za pričesko za najdaljšo noč v letu poskrbele same? Za vas imamo nekaj nasvetov ...

Tik pred prazniki so frizerji zelo zasedeni. A brez skrbi, če se vam slučajno zgodi, da ostanete prepuščene same sebi in svojim (ne)spretnim rokam.  Na celjski srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko, program frizer in frizerski tehnik, so nas frizerske mojstrice in učiteljice prakse naučile, kako si lahko kar najpreprosteje same ustvarimo praznično pričesko.

Ideje za praznične pričeske foto: arhiv

NAMIG

Letos za praznike ne morete zgrešiti, če se odločite za mehkejše in bolj valovite pričeske, brez strogih linij, so nam povedale strokovnjakinje.

Kita s pentljo

»Kite so večne. Če jo spnemo s pentljo, lahko kar tisto, ki jo imamo za zavijanje daril, bo v hipu videti praznično. Lase preprosto razdelimo na tri enake dele, jih počešemo in zadaj spletemo v kito. Če želimo več bujnosti, jih pred tem natupiramo. S potegovanjem glavnika po laseh proti glavi dosežemo, da je pričeska višja, bujnejša. To je najpreprostejša pričeska, ki si jo lahko napravimo tudi v zadnjem hipu, ko se na hitro dogovorimo za druženje v prazničnem mestnem centru ali ko bi preprosto svoj čas raje namenili čemu drugemu kot večurnemu urejanju pričeske. Ko je kita spletena, stranske pramene las na rahlo potegnemo navzven, da ustvarimo lepo obliko. Da pa bodo lasje, spleteni v kito, kar najpopolnejši, jim še pred tem, med umivanjem, privoščimo hranilno masko. Lepi lasje so negovani lasje,« pravi Andreja Kogovšek, ki odsvetuje uporabo izdelkov s silikoni, saj dolgoročno izsušujejo lase.

Kita s pentljo foto: revija Jana

Nežno in valovito

Če niste ena tistih srečnic, ki si lase samo posušijo in so že videti odlično, si lahko valovite lase ustvarite bodisi z likalnikom ali kodralnikom, a jih pred tem obvezno zaščitite s sredstvom za zaščito pred toplotno obdelavo las. Če nimate kodralnika, si čez noč preprosto spletite kito in jo pred prazničnim druženjem razpustite. Lucija Koželj nam je povedala, da obstajajo tudi aparati, v katere namestimo premen las in aparat kar sam ustvari koder. »Če nismo spretni z uporabo likalnikov in kodralnikov za lase, je to imenitna naložba za ustvarjanje kodrastih ter valovitih las. Ko ustvarimo lepe valovite lase, si na rahlo natupiramo zgornji pramen, kronski del las, toliko da dobimo malce bujnosti, naj pa to ne bo preveč očitno. Pred tem lahko uporabimo tudi puder za bujnost las v kombinaciji z lakom za lase. Zgornji del las nato počešemo in spnemo zadaj s pentljo, ki jo lahko iz traku izdelamo sami. Po želji ji lahko dodamo še kakšno perlico.«

NASVET

Naj se nam še tako mudi, las nikoli ne likamo ali kodramo, ko so še vlažni po umivanju, saj jih lahko s tem močno poškodujemo.

Več v Jani, št. 51, 20. 12. 2022

Nežno valovito foto: revija Jana

prejšnji članek
Novo leto, novi cilji: kako doseči vse, kar si želimo?
Zdravje
Novo leto, novi cilji: kako doseči vse, kar si želimo?
naslednji članek
Glukozna revolucija: Izjemno hujšanje kljub veselemu prehranjevanju
Zdravje
Glukozna revolucija: Izjemno hujšanje kljub veselemu prehranjevanju