zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj vse za lepoto zjutraj počnejo ženske?

4. 8. 2016; 07.30
Avtor: nn/Maja
girl-1324541_1920
Jutranji lepotni obredi so po svetu zelo različni, skupno vsem ženskam pa je, da želijo kar največ storiti za to, da bi bile videti urejene.

Jutranji lepotni obredi so po svetu zelo različni. Zlasti ženske nekaterih narodov so pri svoji negi posebne in edinstvene, skupno vsem pa je, da želijo kar največ storiti za to, da bi bile videti urejene. Poglejmo, kaj vse za lepoto zjutraj počnejo ženske po svetu.

Indija: Indijke bi storile vse za lepe lase. In to že navsezgodaj zjutraj. Običajno si na lase nanašajo nesladkano kokosovo mleko, ki ga dan pred tem hranijo v hladilniku. V lase ga vtrejo za 20 minut, nato si jih umijejo s šamponom. Balzama jim ni treba nanašati, saj so zaradi mleka lasje mehki in sijoči.

Japonska: Tradicionalna japonska pijača sake neverjetno blagodejno vpliva na roke. To so že pred 30 leti ugotovili delavci v tovarnah sakeja, saj so imeli vsi po vrsti neverjetno mladostne roke. Zlasti fermentirani sake je najboljše sredstvo, s katerim si zjutraj, pred odhodom od doma, zmehčate kožo na rokah in z njih preženete starostne pege.

Afrika: Očitno imajo Afričanke zjutraj nekoliko več časa za nego kot Evropejke, saj si, če se le da, privoščijo kopel. In sicer takšno, kot jo je oboževala Kleopatra - z mlekom. Približno dve skodelici mleka v prahu zmešajte s kopalno vodo in po 20 minutah boste kot prerojeni.

Tajska: Grenivka zgodaj zjutraj? Zakaj pa ne! Tajke jo stisnejo in nanesejo njen sok na kožo, saj je znano sredstvo zoper akne.

Grčija: Grkinje začenjajo dan s kremnim grškim jogurtom, ki ga nanesejo na obraz kot masko. Ta odlično vlaži kožo in jo nežno čisti.

prejšnji članek
Kaj pove odtenek vaše šminke o vaši osebnosti?
Zdravje
Kaj pove odtenek vaše šminke o vaši osebnosti?
naslednji članek
Redno tečete, pa je teža še vedno enaka?
Svet slavnih
Redno tečete, pa je teža še vedno enaka?