pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako do popolnih obrvi?

19. 5. 2019; 02.00
Avtor: A. K.
obrvi

obrvi foto: Profimedia

Obrvi imajo to sposobnost, da popolnoma spremenijo videz našega obraza. So izjemno pomembne za urejen videz, zato moramo zanje ustrezno skrbeti.

Ricinusovo olje


To naravno olje, ki ga lahko kupite skoraj povsod, pomaga vašim obrvem, da ostajajo goste, saj krepi folikle dlačic in pospešuje njihovo rast. Vsak dan zjutraj in zvečer si s čisto ščetko za obrvi ali pa z vatirano paličico nanesite malo ricinusovega olja in kmalu boste opazili pozitivne spremembe na svojih obrveh.

Česanje 
Ko so obrvi naravno dovolj goste, je čas za lepotni tretma. Počešite jih navzgor, da boste videli, katere dlačice morate skrajšati in katere populiti. S česanjem obrvi si lahko pomagate tudi takrat, kadar izbirate obliko obrvi, ki bo vašemu obrazu najbolj pristajala. 

Striženje
S škarjicami si lahko pomagate, da bo videz vaših obrvi bolj urejen. Obrvi počešite, nato pa skrajšajte vse tiste, ki štrlijo prek oblike vaših obrvi, a bodite previdni, da jih ne zastrižete. Poskušajte jih skrajšati tako, da ne uničite njihove oblike in da odstrižete samo tiste, ki rastejo prek linije. 

Kdaj je pravi čas za puljenje obrvi?
Izjemno pomembno je, kdaj pulite obrvi, saj dlačice niso vedno mehke. Idealni čas za puljenje neželenih dlačic je po prhanju, saj so takrat mehke, zato bo celotni proces lažji in manj boleč. Preden začnete urejati obrvi, jih umijte s toplo vodo, ki bo odprla pore in zmehčala dlačice. Tako bo postalo puljenje bolj enostavno in manj boleče. Idealni čas za urejanje obrvi je teden dni po menstruaciji, ker je takrat telo najmanj občutljivo za bolečino. Ko nehate puliti, se namažite s kremo, ki bo ublažila rdečico. Vsak teden si vzemite nekaj minut, da izpulite odvečne dlačice.


Danes so modne naravne in goste obrvi. Mnoge ženske si pomagajo z barvanjem, senčenjem, geli, nenehnim česanjem in različnimi metodami, kot je na primer japonska metoda vrisovanja obrvi oziroma microblading, da bi dosegle videz popolnih obrvi. 

obrvi foto: Profimedia



Kako pravilno oblikovati obrvi?
Ker so bile še nedavno modne tanke obrvi, ima veliko žensk težave z naravnimi obrvmi, saj so vidne posledice večletnega puljenja. Zato si jih večina žensk vsakodnevno popravlja z različnimi svinčniki, senčili, glavnički in geli za obrvi. 

- Spravite jih v red
Pred urejanjem in oblikovanjem naj bodo obrvi čiste in urejene. Potrebovali boste pinceto in ščetko oziroma glavniček za urejanje. Počešite jih v pravo smer in populite vse tiste, ki segajo prek linije. 

- Definirajte jih
Za to potrebujete svinčnik za obrvi. Najprej jih začrtajte po spodnjem robu, nato še po zgornjem, vmesnega dela ne barvajte s svinčnikom. 

- Zapolnite jih
Po definiranju obrvi je čas, da se lotite še osrednjega dela. Potrebujete dve senčili v različnih odtenkih, v svetlejšem in temnejšem. Začnite s temnim, ki ga nanesite od konca obrvi do približno sredine. Potem nanesite svetlo senčilo od sredine pa vse do samega začetka obrvi. Tako bodo vaše obrvi videti naravne, z blagim »ombre« učinkom. 

- Zadnji korak
Na koncu sledi še utrjevanje. Za ta korak je potrebna posebna maskara za obrvi v približnem odtenku vaših naravnih obrvi, ki jih bo počesala tako, da bodo videti popolne. A z njo nikar ne pretiravajte, da ne pokvarite naravnega videza.

prejšnji članek
Kako vzdrževati duševno zdravje na delovnem mestu
Odnosi
Kako vzdrževati duševno zdravje na delovnem mestu
naslednji članek
Robert Pattinson bo novi Batman?
Svet slavnih
Robert Pattinson bo novi Batman?