pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Prihranite svoj čas s permanentnim ličenjem

19. 10. 2022; 01.00
Avtor: BZ
Permanentno ličenje

Permanentno ličenje foto: Shutterstock

Izraz permanentni make up (včasih imenovan tudi polpermanentni make up) opisuje kozmetično tetovažo na obrazu.

Pomembno je vedeti, da se pigmenti pri permanentnem ličenju ne vnesejo tako globoko v kožo kot pri klasični tetovaži. Pri permanentnem make upu je pigment v zgornjih plasteh povrhnjice, zato navadno po nekaj letih zbledi, namen tetovaže pa je, da ostane vidna vse življenje.

Tovrstno ličenje ni namenjeno le prikrivanju pomanjkljivosti, temveč izredno prefinjenemu poudarku izraznosti obraza. Zato je namenjeno vsem, ki se zaradi prehitrega tempa vsakdana nimajo časa naličiti, a bi želeli biti na pogled v vsakem trenutku urejeni in sveži. Nepogrešljiv je za zaposlene ženske, ki si želijo pospešiti jutranji ritual ličenja; za ženske, ki se ukvarjajo s športom in med treningom ne želijo ostati brez make upa; za starejše dame, ki se zaradi poslabšanega vida ali nemirnih rok ne morejo več lepo naličiti. Vrhunsko permanentno ličenje vedno spoštuje anatomijo obraza, podpira naravno lepoto vsake posameznice in obenem poudari njeno individualnost.

Gre za izredno natančno metodo mikropigmentacije kože, ki jo priznavajo vodilni svetovni strokovnjaki na področju estetike – dermatologi, estetski kirurgi in specialisti mikropigmentacije.

Permanentno ličenje oziroma mikropigmintacija LONG-TIME-LINER

Gre za že več kot 35 let vodilno blagovno znamko na področju trajnega ličenja ustnic, vek in obrvi. Gre za izredno natančno metodo mikropigmentacije kože, ki jo priznavajo vodilni svetovni strokovnjaki na področju estetike – dermatologi, estetski kirurgi in specialisti mikropigmentacije.

Uporablja le popolnoma varne, naravne mineralne pigmente, ki so proizvedeni v skladu s predpisi EU in so pod stalno, najstrožjo nemško kontrolo kakovosti. Ne vsebujejo težkih kovin in ne izzovejo alergijskih reakcij ter niso testirani na živalih. Najpomembnejše pa je dejstvo, da pigmenti Long-Time-Liner ne spremenijo barve, zato je skrb, da boste čez nekaj mesecev po posegu imeli rdeče, zelene ali modre obrvi, popolnoma odveč.

V čem se razlikuje mikropigmentacija od mikrobladinga?

Tako mikropigmentacija kot microblading sta metodi dolgoobstojnega ličenja, le da ima microblading obstojnost od tri do šest mesecev, mikropigmentacija pa od eno do dve leti. Obe metodi je mogoče uporabiti tako za vrisovanje dlačic kot za senčenje obrvi. Metoda microbladinga je zelo boleča, saj se »dlačice« vrezuje ročno, z napravo, ki je podobna peresu, na konici pa so igle, razporejene kot rezilo. Ko se ta zareže v kožo, bistveno poveča faktor bolečine. Nato se v te kožne odprtine površinsko vnese pigment. Če ni dovolj strokovnega znanja, je lahko rez zelo globok in pogosto se zgodi, da po tovrstnem posegu ostanejo brazgotine.

Značilno za permanentni make up Long-Time-Liner pa je, da se pigment vnaša v kožo z napravo za mikropigmentacijo, z ultra tanko iglico (tako tanko, kot je akupunkturna iglica) in pri tem aparat nadzoruje globino. Pigment v kožo vnašamo po pikicah in tako minimalno prizadenemo kožo.

Pomembna razlika med obema postopkoma je tudi ta, da mora mikropigmentator (linergist) Long-Time-Linerja opraviti minimalno usposabljanje, ki traja 14 dni, elite linergist pa tri tedne, microblading pa lahko opravljajo osebe, ki opravijo le enodnevni tečaj.

Kaj morate vedeti, preden se odločite za permanentno ličenje LONG-TIME-LINER

· Prvi korak je dogovor za brezplačni posvet z licenciranim specialistom mikropigmentacije – linergistom, ki vam bo imitiral končni rezultat mikropigmentacije s kozmetičnim svinčnikom in vas seznanil s celotnim postopkom.

· Obstojnost tretmaja LONG-TIME-LINER je odvisna od posameznika in v povprečju traja na vekah in ustnicah od tri do pet let, na obrveh pa dve leti.

· Ko trajno ličilo zbledi, se naredi le osvežilni tretma.

· LONG-TIME-LINER uporablja le popolnoma varne, naravne mineralne pigmente, ki ne vsebujejo težkih kovin, ne izzovejo alergijskih reakcij in ne spremenijo barve.

· Vrhunsko permanentno ličenje po metodi LONG-TIME-LINER vedno spoštuje anatomijo obraza, podpira naravno lepoto posameznice in poudari njeno individualnost.

· Cene permanentnega ličenja LONG-TIME-LINER se gibljejo od 350 evrov naprej za mikropigmentacijo ustnic, 200 evrov za mikropigmentacijo vek ter 250 evrov za mikropigmentacijo obrvi.

prejšnji članek
Za odpravo podbradka obstajajo različne rešitve
Svet slavnih
Za odpravo podbradka obstajajo različne rešitve
naslednji članek
Goran Hrvaćanin na premiero pripeljal srčno izbranko
Svet slavnih
Goran Hrvaćanin na premiero pripeljal srčno izbranko