nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Botri: Miličina kritika današnjih odnosov

27. 7. 2023; 12.00
Avtor: V.M.
Petra Kraljev in Jagoda Kumrić

Petra Kraljev in Jagoda Kumrić foto: Robert Gašpert

Neiskrenost, laži, pomanjkanje potrpljenja in zaupanja v odnosih. Vse to je v igralki zanetilo ogenj, ki v teh dneh navdušuje na odrskih deskah.

Hrvaška igralka Petra Kraljev, ki v uspešnici Botri upodablja Milico Crljen, je s televizijsko sestro Jagodo Kumrić (Vedrana Crljen) ustvarila predstavo, ki nastavlja ogledalo današnjim prijateljskim in partnerskim odnosom. Besedilo igre simboličnega naslova 'Ko udari jug' je napisala Petra, inspiracijo za tematiko pa je črpala iz realnega življenja – zmotila so jo namreč tako njena, kot na splošno prijateljstva, kakršnim smo dandanes priča domala na vsakem koraku.

Kot je pojasnila za dalmatinski portal.hr, je želela na humoren način izraziti kritiko o tem, da v odnosih primanjkuje pristnosti in zaupanja. Ker se ljudje premalo pogovarjajo, so neiskreni, ne verjamejo drug v drugega in ne govorijo resnice, je tako ustvarila opomnik, ki bo morda predramil družbo. Petra si namreč zelo želi, da bi lahko obudili stare čase, ko so imeli ljudje drugačne vrednote in so odnose negovali, se zanje trudili, ne pa ob najmanjšem neugodju sočloveku obrnili hrbet, kar se v premnogih odtenkih in oblikah kaže v današnjem času.

prejšnji članek
Robide vsebujejo največ antioksidantov
Zdravje
Robide vsebujejo največ antioksidantov
naslednji članek
Test piščančjih hrenovk: Boljše so drage in tiste, namenjene otrokom
Svet slavnih
Test piščančjih hrenovk: Boljše so drage in tiste, namenjene otrokom