nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Telovadba za boljše spolno življenje

26. 4. 2023; 04.00
Avtor: njena.si
dreamstime_xxl_30899566

foto: Dreamstime

Vadba lahko resnično prispeva k dobremu seksu, saj prožno telo poveča užitek, čvrste medenične mišice pa celo podaljšajo orgazem.

Telovadba za večji seksapil

Če zavestno skrbite za svoje zdravje in telo, ste za povrh tudi seksi. Predstavljate si, da redno trenirate vsaj šest mesecev, zdravo jeste, izgubite odvečno telesno težo in se počutite lepši kot kadarkoli prej. Zagotovo si to veselje želite deliti tudi s partnerjem. In dejstvo je, kar potrjujejo tudi raziskave, da čim bolje smo telesno pripravljeni, tem privlačnejši se zdimo svojim partnerjem. Prednost dobre telesne pripravljenosti pa je še več!

Večja gibljivost, več seksa

Glavni deli telesa, ki jih uporabljamo za aktivnosti med rjuhami, so ramena, boki in celoten hrbet. Če so mišice oslabljene, se med seksom ne boste počutili prijetno, omejeni boste tudi v položajih, ki so vam na voljo. Nasprotno pa za dobro natrenirano telo ni ovir. Zgoraj, spodaj, od strani in tudi najbolj zapleteni položaji po Kamasutri vam ne bodo povzročali preglavic.

Redna telesna aktivnost poveča vzburjenje

Prav tako kot med ljubljenjem se tudi med telovadbo sproščajo endorfini, hormoni sreče. Pogosteje ko spodbudite endorfine s seksom ali telovadbo, lažje in hitreje so boste spolno vzburili.

Boljši orgazem po 40. letu starosti

 V študiji na 5.500 Finkah, starih od 40 do 50 let, se je pokazala statistično pomembna povezava med telovadbo in občutenjem orgazma. Ženske, ki so se ukvarjale z intenzivnim intervalnim treningom, so poročale o veliko boljšem orgazmu kot tiste, ki niso nič telovadile.

Boljši kardiovaskularni sistem in prekrvitev

Aerobna vadba izboljša pretok krvi po telesu, zmanjša občutek stresa, poživi telo in nas napolni z dodatno energijo. ki jo potrebujemo v spalnici. Ker izboljša pretok krvi po telesu, je več pride tudi v genitalni predel, zaradi česar ste hitreje ogreti za seksualno aktivnost.

prejšnji članek
Joker Out so se poslovili od slovenskega občinstva
Svet slavnih
Joker Out so se poslovili od slovenskega občinstva
naslednji članek
Tako vodoodporna maskara poškoduje vaše trepalnice
Moda&Lepota
Tako vodoodporna maskara poškoduje vaše trepalnice