Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

10 prijateljic, ki jih v življenju morate imeti

29. 8. 2019; 03.00
Avtor: Lea Pufek/revija Fatalna
10 prijateljic, ki jih v življenju morate imeti
Nekatere ljubimo, druge sovražimo, nekatere nas zabavajo, drugim zavidamo …

Ne glede na to, kakšen odnos imamo z njimi, so vse prijateljice pomemben gradnik našega življenja. V nasprotju z moškimi ženske v svojem življenju potrebujemo tudi take prijateljice, ki v nas ne prebujajo nujno najlepših čustev, a so ravno ta pomembna za našo življenjsko rast. Saj veste, da prepoznate prave prijatelje, morate imeti tudi tiste, ki to zares niso.

Vaš življenjski guru

Zagotovo jo imate, prijateljico, ki vas vodi skozi življenje in je vaš življenjski navdih. To je tista, na katero se vedno obrnete, kadar v življenju ne veste, v katero smer bi krenili. Njeno mnenje in nasveti so vedno razumski in argumentirani, zato so vaše končne odločitve z njeno pomočjo veliko lažje in se zdijo prave. Tudi kadar niste zares na križpotju, je ona tista, ki je prava mala zakladnica življenjskih modrosti in naukov, ki so pogosto plod njenih lastnih izkušenj, pa naj bodo te grenke ali sladke. Njena energija in strast do življenja sta tisti, ki vas vedno navdajata z optimizmom in življenjsko energijo.

Starleta

Vsi jo poznajo, ona pozna vse. Je skorajda lokalna zvezda in temu primerno se zna tudi vesti. Vedno je urejena, kot da stopa po rdeči preprogi, vsi jo opazijo in je vedno v središču pozornosti. Ima velik krog znancev, od katerih so mnogi prave male 'živine' in jih je nadvse dobro poznati. In to je tisto, kar vam prijateljstvo z njo nudi. Čeprav ste ob njej vedno v njeni senci, je vendarle to tisto, kar je bistvo vajinega prijateljstva. Njena senca je za vas neke vrste žaromet. Vsi, ki poznajo njo, namreč gotovo poznajo tudi vas, in vsi, ki jo želijo spoznati, želijo spoznati tudi vas. Del njene slave se tako, hočete nočete, samodejno prelije na vas, s tem pa je dobršen del pozornosti namenjen tudi vam. Predvsem pa, deležni ste vseh tistih pomembnih zvez in poznanstev. Izkoristite to prednost!

Sama svoja gospodarica

Ona je verjetno najbolj samostojna ženska, kar jih poznate. In ji je prav malo mar, kaj si o tem mislijo drugi. Ne pusti, da bi ji kdor koli ali kar koli narekovalo in omejevalo življenje. Nima prostorskih in časovnih omejitev, ampak se okoliščinam prilagaja sproti. Tudi če ni samska, svojemu moškemu ne dovoli, da bi jo posesivno nadzoroval. Ta njena samostojnost je tisto, kar imate radi. Ker ima vedno čas za dodatnih pet minut klepeta, za še en krog po trgovinah, je vedno pripravljena na kaj novega in vam je na voljo za kar koli, tudi za stvari, ki niso po njenem okusu. Sama se pri ničemer ne omejuje. Nikoli ne bo rekla, da po kosu tortice ne bo še ene kepice sladoleda, prav tako vam nikoli ne bo rekla, da je tetoviranje slaba ideja. Ta njena odprtost in nonšalanten odnos do vsega, kar omejuje, bosta poskrbela, da vaše življenje ne bo postalo rutina.

Perfektna gospodinja

Je prototip gospodinje in mamice. Sploh ni nujno, da že ima otroke ali svoje gospodinjstvo, a je preprosto ustvarjena za to, da mora vedno poskrbeti za svoje bližnje. Ker ima materinsko mehko srce in čut za sočloveka, vas je vedno pripravljena poslušati in tolažiti. Prav tako ima dober spomin za malenkosti in detajle, zaradi česar se bo vedno spomnila na tiste vaše drobne želje, ki jih boste izrekli mimogrede. Je odlična gostiteljica in kuharica, zato so pikniki ali vrtne zabave pri njej najboljši, hrana pa pregrešna. In nikoli ne pozabi na stvari, na katere vi bi: na robčke, prtičke, toaletni papir, obliže ipd. Takšno prijateljico potrebujete zato, ker vam bo za božič vedno podarila najboljše darilo, vam za rojstni dan spekla najboljše piškote in vam vedno nudila ramo, kadar se boste morali zjokati.

Poznate jo že celo večnost

Morda ne ravno celo večnost, a poznate jo že zelo dolgo. Morda iz vrtca, šole, srednje šole, faksa, skupne dejavnosti v mladosti … V nekem življenjskem obdobju je z vami delila življenjsko pot, zato vas pozna bolje kot vsi drugi. Vajine poti so se pozneje verjetno razšle in morda nimata več veliko skupnega, a vaju vendarle vežejo spomini, zato druga drugi na neki način dolgujeta zvestobo. Zavoljo starih časov in skupnih dogodivščin se občasno še dobivata in takrat pobegneta v dobre stare čase, ko je bilo življenje veliko lažje. Ne glede na to, koliko časa je minilo, odkar sta se zadnjič videli, vas še vedno dobro pozna in vi njo, in to je tisto, kar vaju po vsem tem času še vedno veže. Pristna vez, ki sta jo spletli in ki je čas ni pretrgal.

Najnovejša pridobitev

Začetki so vedno najbolj razburljivi. Takrat je namreč vse, kar spoznaš novega o določeni osebi, bodisi očarljivo bodisi svojevrsten izziv. Kot vsako novo znanstvo je tudi novo prijateljstvo razburljivo. Čeprav sta se verjetno povezali zaradi skupnih interesov in podobnih pogledov, je vendarle vznemirljivo, ko vedno znova spoznavata, kaj vse je tisto, kar imata skupnega, in česa bi se druga od druge lahko naučili. Druga v drugi vidita tisto, kar bi sami želeli imeti, posledica tega pa je pogosto čislanje in pihanje na ego. In priznajte, da vam to povsem ustreza. Nova prijateljica prinaša nov veter in svežino v vaše življenje in zaradi nje vse tiste dejavnosti, zabave, lokali, govorice in šale, ki ste jih s starimi prijatelji že prerasli, spet postanejo zanimivi in privlačni.

Genij v krilu

Širšemu krogu vaših prijateljev in znancev se verjetno zdi precej naporna, saj ima navadno odgovor na vsako vprašanje. Je specialist za vsako področje, ima neverjetne organizacijske spretnosti, pozna prave ljudi, zna izbrskati odgovore in je nasploh praktična, pametna in iznajdljiva. Mnogi se ob njej zato počutijo nesposobne, kar je lahko glavni vzrok za odpor do nje. A vi se ne počutite tako. Vam prija in koristi, da imate v vrstah svojih prijateljic tudi genija. Genija, ki se spozna na zdravo prehrano, računalnike, nego hišnih ljubljenčkov, organizacijo potovanj, politiko … Nanjo se lahko obrnete s kakršnim koli praktičnim vprašanjem in bo nanj poznala odgovor (ali pa ga zelo hitro izbrskala). Morda se z njo res ne boste mogli pogovarjati o modi, vam bo pa znala predstaviti vse razloge za in proti, ko se boste odločali za novo dieto.

Kraljica tračev

Naj se še tako pretvarjamo, da smo nad njimi, so trači pač ženska strast in ni je junakinje, ki bi se jim znala upreti. Pa naj gre za trače o slavnih ali tiste, ki se dogajajo v naši okolici. Zlasti kadar želimo pred svetom jasno zaigrati, kako močno preziramo trače, nam pride prav tista prijateljica, ki jih brez sramu obožuje in jih ima malodane za hobi. Za vsako od nas je dobro, da pozna eno tako, tako, ki nas bo seznanila z vsemi novostmi in pred katero se nam ne bo treba pretvarjati, da nas ne zanimajo. Ne samo, da ona pozna vse sočne govorice, ki jih širi rumeni tisk, tega se niti malo ne sramuje in v tem neizmerno uživa, v zameno pa potrebuje zgolj nekoga, ki jo bo poslušal. In pri tem si lahko brez slabe vesti rečete: »Kdo pa sem jaz, da bi ubogi revi kratila veselje?« Iz prijateljske dolžnosti ji pač morate prisluhniti, kajne?

Vaše nasprotje

Prijateljstva se navadno sklepajo na osnovi podobnosti, in odnos, ki ga imate s prijateljico, s katero si nista prav nič podobni in z njo nimate pravzaprav ničesar skupnega, se sprva sploh ne zdi kot prijateljski. Ona je vaše popolno nasprotje in pogosto vam gredo njeno obnašanje, razmišljanje ali celo oblačenje precej na živce. Bolj kot ne vas večinoma spravlja iz tira in zdi se nadvse čudno, da tako prijateljico sploh potrebujete. A jo. Ker predstavlja krasno protiutež vašemu urejenemu življenju. V nasprotju z vami je glasna, že nesramno neposredna, brezsramno zapeljiva zgolj iz koristi in vpadljivo oblečena. Vse to vas spravlja ob pamet, a morate priznati, da vas hkrati tudi zabava. Ona je vse tisto, kar vi niste, nikoli ne boste in si tudi ne želite biti. In njen namen je, da vas na to spomni. Zlasti takrat, kadar se vam zdi, da je vaše urejeno življenje sila dolgočasno. Ona je tista, zaradi katere ste hvaležni, da ste, kakršni ste.

Vaša zrcalna podoba

Če imate med prijateljicami takšne, ki so vaše popolno nasprotje, je seveda povsem logično, da imate tudi take, ki so praktično vaša zrcalna podoba. Te prijateljice so v življenju oblikovali isto okolje, družbene razmere, življenjske situacije, izobrazba in vse tisto, kar vas oblikuje kot človeka. Ker imate z njo iste poglede, interese, izkušnje in celo možnosti, je vajino prijateljstvo nadvse lahkotno. Ne zahteva kompromisov, prilagajanj, tudi ne prepirov. Preprosto se razumeta in zmoreta kdaj komunicirati tudi brez besed. Z njo lahko delite življenjske dvome, ne da bi jih skušali osmisliti, in se veselite zaradi bizarnosti, ki jih ni treba pojasnjevati. Ona je verjetno edina vaša prijateljica, s katero bi lahko preživeli ves teden počitnic, ne da bi se sprli.

prejšnji članek
Brezčasna ljubezenska tematika priljubljena tudi med znanimi obrazi
Svet slavnih
Brezčasna ljubezenska tematika priljubljena tudi med znanimi obrazi
naslednji članek
Imate težave s koleni? Potem izberite te športe!
Svet slavnih
Imate težave s koleni? Potem izberite te športe!