stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Opravite že enkrat z bivšimi

6. 4. 2016; 05.30
Avtor: Tina Guček/revija Fatalna
Iščem fanta brez bivših!
Razmerja niso preprosta zadeva, tudi če vanje vstopimo z razčiščeno preteklostjo. Če pa nas v zvezi teži 'prtljaga' iz nerešenih preteklih razmerij, potem je stvar še toliko težja. Kako torej enkrat za vselej opraviti z bivšimi – svojimi in tudi njegovimi?

Tisti, ki ga ne morete pozabiti

Skoraj vsaka ženska ima v svoji preteklosti enega. Tistega, ki ga ne more pozabiti. Naj bo to njena prva velika ljubezen. Morda tisti, ki ga je imela tako zelo rada, on pa ji ljubezni ni vračal v enaki meri. Je to tisti, ki jo je prevaral z njeno najboljšo prijateljico? Ali pa mogoče tisti, ki je razmerje, za katero se je zdelo, da odlično deluje, končal z danes na jutri, brez posebne razlage, zakaj. Ne glede na to, kaj se je zgodilo, včasih nikakor ne moremo sprejeti dejstva, da je ljubezni konec – ali pa tudi če to sprejmemo, ne moremo pozabiti ljubezni, ki smo jo čutili.

Kaj storiti?

Predvsem morate sami pri sebi razčistiti, da je zares konec. Če boste sanjarili o tem, kako bi ga lahko znova dobili nazaj, ga boste težko preboleli. Prav tako, če boste željno pričakovali vsak njegov klic in povabilo na prijateljsko kavo ali če boste pri kolegih poizvedovali, kaj se z njim dogaja in ali hodi na zmenke z drugimi. Izključite ga iz svojega življenja. Poskrbite, da bo med vama čim več distance – tako fizične kot čustvene. Le tako boste sčasoma lahko nehali misliti nanj v vsakem trenutku dneva in pustili, da v bližino vašega srca prodre še kak drug moški.

Če je on tisti, ki ne more pozabiti svoje bivše

Tudi ta scenarij je znan mnogim od nas. Ne glede na to, kaj počneta in kje sta, je ona del vajinega skupnega časa. Včasih si dopisujeta po SMS-sporočilih, včasih ga pokliče, včasih pa ga celo prosi, da pride do nje in ji pomaga sestaviti novo omarico, ki jo je ravno prinesla iz Ikee. Vaš dragi pa pridno uboga in se odziva na vsak njen klic.

Prva stvar, ki jo morata razčistiti, je, zakaj to počne. Če je preprosto dober človek, ki ji ne zna reči ne, se bo moral to naučiti. Zdaj je v razmerju z vami, in ne z njo, in v razmerju ne morete biti trije. Povejte mu to in ga prosite, da se odloči – vi ali ona. Seveda mu tega ne smete predstaviti čisto tako, ampak bolj prefinjeno, saj moški sovražijo ultimate in utegne se zgoditi, da v primeru ultimata na koncu iz takšne situacije ne boste prišli kot zmagovalka.

Večja težava je, če to počne, ker mu je dejansko še vedno mar zanjo. Če njegova čustva še niso ugasnila in je morda celo vesel tega, da ga bivša še vedno vključuje v svoje življenje, potem verjetno veste, da tu za vas ni prostora. Če je še ni prebolel, potem vajina zveza ne more napredovati oziroma nima nikakršne prihodnosti. Za vas bo boljše, če jo končate in poiščete moškega, ki bo na prvo mesto postavljal vas, in ne svoje bivše.

Če njegova bivša moti le vas

Ženske smo pogosto nesamozavestne in negotove. Če je njegova bivša seksi lepotička s popolno postavo, krasnim smislom za modo in je poleg tega še izjemno simpatična, potem se kaj lahko zgodi, da se začnemo spraševati, kaj sploh počne z menoj, ko pa sem v primerjavi z njo tako zelo 'povprečna'. Prenehajte se primerjati z njo! Ja, morda je navzven res čudovita, a nikoli ne veste, kaj se je dogajalo v njuni zvezi. Morda pa je strašansko sitna, posesivna ali zanič v postelji … Kakor koli že, verjetno obstaja razlog, da je to, kar je – njegova bivša. In da je on zdaj z vami in ne več z njo. Ne glede na to, da se vam zdi boljša in lepša od vas, stavimo, da se on s tem ne strinja, saj potem verjetno ne bi bil z vami, mar ne?

Pozor pri moškem, ki ga je bivša zelo prizadela!

Obstajajo moški, ki so zelo ljubili, nato pa jih je ženska prizadela. Močno prizadela. In njihovo srce je zdaj polno jeze, občutka krivice, prizadetosti. Če ste spoznali takšnega moškega ali razmišljate o tem, da bi se spustili v zvezo z njim, pozor! Moški, ki so bili zelo prizadeti, se pogosto težko znova v popolnosti spustijo v novo zvezo – vedno so nekje na robu in čakajo, da bodo znova prizadeti, ali pa si preprosto ne 'dovolijo', da bi se spet tako močno zaljubili.

Druga skrajnost so moški, ki jih je bivša tako zaznamovala, da so prepričani, da so vse ženske takšne, in se želijo vsaki naslednici maščevati za vse, kar jim je grdega storila bivša. Takšnim se izognite na daleč, saj vam bodo prinesli le veliko bolečine, dokler sami pri sebi ne bodo razčistili s preteklostjo.

prejšnji članek
Zakaj je jutranji seks najboljši?
Odnosi
Zakaj je jutranji seks najboljši?
naslednji članek
Ljubezenski profil vašega priimka
Zdravje
Ljubezenski profil vašega priimka