Vroče ta hip

Horoskop: Teden v znamenju polne lune

Kaj napovedujejo zvezde?
Kaj napovedujejo zvezde?
Profimedia

V tedenski astrološki napovedi astrologinje Eme Kurent preverite, kaj vse se bo dogajalo v naslednjih sedmih dneh!

Danes ob 12:34 se je dovršila polna luna. Tokrat je nastopila v znamenju Raka. Zodiakalna znamenja so razdeljena na štiri skupine po tri, pravimo jim elementi. To so ognjeni, zračni, zemeljski in vodni element. Vreme se ob polni luni pogosto menja, in ker je Rak vodno znamenje, bo ta ščip (naše, domače ime za polno luno) pač prinesel »mokro« vreme – prejeli bomo pošiljko padavin.

Polno luno vedno čutimo že vsaj tri dni prej, torej ko narašča proti polnosti. Mnogi ponoči težko spijo, saj Luna (ki seveda sveti ponoči) dviguje raven telesnih tekočin in nas (ki smo sestavljeni pretežno iz vode) nekako »dviguje«. Po glavi se nam zapodi nešteto misli, postanemo nemirni, eni se začnejo prepirati, drugi so bolj žalostni in tretji bolj veseli kot navadno. Rdeča nit Luninega vpliva je močnejše čustvovanje in bolj impulzivno ravnanje.

Ampak vse to bo kmalu že za nami. Polna luna se je morala samo še dovršiti in »obrniti« vreme in tudi naše počutje, potem bomo mirnejši.

Današnje (četrtkovo) dopoldne bo sicer še precej stresno, zato ne pričakujte maksimalne učinkovitosti. Dogovarjanje nima prav dosti možnosti, da pripelje do pričakovanih rezultatov, saj bodo ljudje vlekli vsak na svoj konec. Popoldne bo mirnejše, zvečer pa celo romantičen, na tisti pravi zimski pravljični način.

V petek in soboto bo Luna prehajala Leva, živahno ognjeno znamenje. Temperature bi se morale vsaj malo dvigniti, splošno vzdušje pa bo precej boljše kot je bilo v prvih dneh tedna. Lev spodbuja k igri, zabavi, veselju, ustvarjalnosti, plesu. Vse to lahko načrtujete za petek ali soboto, saj bosta oba dneva zelo prijetna, in seveda še zlasti naklonjena »ognjenim« znamenjem (Lev, Strelec, Oven).

V nedeljo in ponedeljek bo upadajoča Luna prehajala Devico, zemeljsko znamenje, zato bomo postali bolj »pridni« in delavni. Ponedeljkovo dopoldne bo konstruktivno, toda po 13. uri se odsvetuje uvajanje novosti, večer pa bo za marsikoga celo naporen in stresen.

V torek ob 12:17 bo Luna prestopila v Tehtnico, znamenje harmonije in partnerstev. Začeli bomo bolj upoštevati drug drugega, začutili bomo željo po dajanju, prejemanju, ljubezni. Koliko je bomo v resnici dali in prejeli, je drugo vprašanje, toda kjer je volja, tam je pot. Kdor se zaveda Luninih ritmov, jih lahko vključi v svoje načrte in si z njimi pomaga živeti.

Astrologinjo Emo Kurent lahko spremljate tudi tukaj.