gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zaradi te fotografije so napadli mater 3 otrok. Vidite kaj neobičajnega?

6. 3. 2017; 11.30
Avtor: K.M.
Z objavo preproste družinske fotografije je sprožila gorečo razpravo.

Na facebook profilu spletne strani Money Saving Mom, kjer objavljajo prispevke z nasveti za bolj kvalitetno družinsko življenje, varčevanje in življenje z otroki, so pred časom objavili fotografijo otroške spalnice, ki je sprožila številne komentarje in razdvojila ljudi na dva pola. S katerim prepričanjem se strinjate vi?

Kako spijo vaši otroci? foto: Profimedia

Gre namreč za fotografijo male spalnice, v kateri je pograd in na tleh dodana še ena pomožna postelja, oziroma jogi. Razprava pa ni nastala zgolj zaradi postavitve postelj, ampak zato, ker gre dejansko za otroško sobo otrok starih, v času objave, 7, 9 in 11 let. ''Nekateri ljudje bodo rekli, da sva grozna starša, saj živimo v hiši, v kateri si morajo otroci deliti sobo in nimajo svojega prostora. Ampak tu je resnica. Najini otroci so bili še majhni, ko smo se soočali s finančnimi težavami in se tistih časov ne spominjajo. Zdaj imamo možnost, da uživamo v stvareh, ki si jih prej nismo predstavljali. Vseeno pa ne želiva, da bi oni mislili, da jim je vse podarjeno. Želiva, da izkusijo kratkotrajno odpovedovanje za dolgotrajno korist. Zato sva se odločila, da bova še naprej najemala manjšo hišo, v kateri ni ''popolnega spalnega režima'', saj nam dovoli, da odločno varčujemo in smo hkrati radodarni pri drugih stvareh. Najin cilj je, da privarčujeva za samostojno hišo, ki jo bova lahko odkupila in takrat bodo dobili svoje sobe, a bodo vedeli, da so za njih morali varčevati in spati v isti sobi,'' je delčke zapisa, ki je bil objavljen ob fotografiji.


Številni komentatorji objave se z idejo strinjajo in hkrati poudarjajo, da je spanje v različnih sobah način modernega življenja. Oglasili so se številni, ki so izpostavili, da so svoje otroštvo preživeli v sobi s svojimi sorojenci in da so na ta način razvili odličen odnos. Ena mamica pa je celo poudarila, da njeni otroci po lastni izbiri spijo v isti spalnici, saj se želijo tudi v tem prostoru družiti. ''Ne morem si predstavljati, da bi kdorkoli kritiziral to odločitev. Predstavljajte si vezi, ki nastanejo pred odhodom v posteljo in v trenutku, ko se otroci prebudijo,'' je med drugim zapisala ena izmed mamic.

No, seveda so se našli tudi takšni. Nekateri, a redki, tak način starševstva kritizirajo in poudarjajo, da ima vsak otrok pravico do zasebnosti, predvsem če je za to tudi priložnost.

Na kak način pa spijo vaši otroci?

Preverite še, kaj lahko naredite za bolj kvaliteten spanec. Kliknite tukaj! 

prejšnji članek
Tragična novica za članico nekoč priljubljene ženske skupine
Svet slavnih
Tragična novica za članico nekoč priljubljene ženske skupine
naslednji članek
Tako je zvezda mehiških telenovel videti le mesec in pol po porodu
Svet slavnih
Tako je zvezda mehiških telenovel videti le mesec in pol po porodu