profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Čas za nove začetke

25. 5. 2017; 09.30
Avtor: Barbara Rožmanec Rupnik, DAstolAS
horoskop

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Sonce je prestopilo v znamenje Dvojčka, kjer se nahaja tudi Mars. Začenja se obdobje, ko bo prišla do izraza naša sposobnost komuniciranja na vseh ravneh. Komaj bomo dohajali številne sestanke in/ali družabna srečanja.

Odnosi s sodelavci bodo lahkotnejši in bolj sproščeni. Energije za delo bo do 25. maja zaradi padajoče lune malo manj, po mlaju pa bo čas za nove začetke. Teden je ugoden za učenje, iskanje informacij in krajša potovanja. Imeli bomo veliko energije in malo potrpljenja. Izkoristite ugoden vpliv Merkurja v Biku za povečanje zaslužka. Obdobje je ugodno za trgovce, komercialiste, novinarje, šoferje, učitelje…skratka za vse poklice, kjer je potrebna iznajdljivost, dobre retorične sposobnosti in sposobnost improvizacije. Trigon Saturna in Urana bo vplival, da bomo našli nepričakovano ugodno rešitev za stvar, ki nas muči že daljše obdobje.

V četrtek bo mlaj. Kvadrat Venere in Plutona prinaša ljubezenske drame in željo po manipulaciji. Četrtek tudi ni dober za nakupe, lepotne posege in začetek novih projektov. Ne spuščajte se v večje investicije, ker bi jih kmalu obžalovali. Petek bo ugoden za prijateljsko druženje. Dopoldne je ugodno za polaganje izpitov in urejanje pravnih zadev. V sobota in nedelja bosta lepa družinska dneva. Sobota bo ugodna za delo na vrtu, sejanje in presajanje rastlin, nedelja pa po 11. uri za nakup hrane in izdelkov za dom. Proti večeru bomo sitni in prepirljivi. Tudi ponedeljek bo še težaven. Pričakujete več družinskih nesoglasij, nesreč in nasilnih izpadov. Torek in sreda prijetna dneva. Pokazali se bomo v najboljši luči. Dneva bosta ugodna za stike z nadrejenimi in predstavitev idej javnosti. Počutili se bomo sprejete, cenjene in ljubljene.

Pa poglejmo bolj podrobno.


V četrtek in petek bo Luna v živahnem znamenju Dvojčka. V četrtek bomo zaradi mlaja in kvadrata Venere in Plutona precej na tleh. Marsikoga bo razjedalo ljubosumje. Odnosi v službi bodo tekmovalni in rivalski. Težko bo zlasti dekletom in mladim ženskam. Izogibajte se temnih ulic in stikov z neznanci. Ta dan ne začenjajte novih projektov, ne sklepajte poslov in ne investirajte v nakup vrednejših stvari. Izogibajte se obisku frizerja in drugim lepotnim posegom, prav tako ne kupujte modnih oblačil, umetniških slik, nakita in dekorativnih predmetov. Ne zapletajte se v spore, čeprav bo želja po dominaciji močna. Petek bo ugoden za druženje in krajše izlete. Veliko se bo dogajalo in vse bomo želeli postoriti na hitro. Dopoldne je ugodno za opravljanje izpitov, obisk in urejanje pravnih zadev. Več bomo brali, brskali po spletu in iskali informacije. Razpoloženje bo spremenljivo. Zaposlovale nas bodo številne misli. Sredi dneva bo Luna v kvadratu z Neptunom, zato bo več zavajanja, laži, razočaranj in neizpolnjenih obljub. Še posebej občutljivi bodo Strelci, Device, Dvojčki in Ribe (tudi podznak). Neugoden aspekt Neptuna svari tudi pred nepremišljenimi nakupi. Zvečer bo Luna v sekstilu z Venero ugodna za prijateljska druženja in zmenke. Ne bo prav veliko strasti, saj nam bo pomembnejše intelektualno ujemanje. Vodnarji, Ovni, Dvojčki, Levi in Tehtnice (tudi podznak) bodo še posebej uživali v druženju.

V soboto bo nemirno in stresno. Odnosi med ljudmi bodo napeti, besede pa ostre. Z dogovori ne bo nič, saj bodo ljudje bolj trmasti, sebični in hladni kot sicer. Marsikaj bo drugače smo si predstavljali. Popoldne bo Luna prestopila v znamenje Raka. Zelo čustveno bomo dojemali stvari. Lepo nam bo v krogu družine. Bolj sočutni, ustrežljivi in razumevajoči. Ribe, Biki, Raki, Device in Škorpijoni (tudi podznak) bodo imeli največ od dneva. Tudi nedelja bo večinoma lep družinski dan, le dopoldne in zvečer bo Luna »ponagajala« Kozorogom, Ovnom, Rakom in Tehtnicam (tudi podznak), ki se bodo precej burno odzvali na situacijo. Se bo že našlo kaj, kar jim bo dvignilo »pritisk«. Po 11. uri je ugodno za nakupovanje hrane, klepet v ženski družbi in ukvarjanje z otroki. Vodne kopeli, toplice ali sprehodi ob vodi na take dneve izjemno pomirjajo telo in dušo.

Tudi v ponedeljek dopoldne bo naporno. Ženske in otroci bodo občutljivi in jokavi. V teh dneh bo tudi več težav z želodcem in rodili. Mars v opoziciji s Saturnom bo »kriv« za več nesreč, agresivnih izpadov in izbruh nasilja. Več bo medgeneracijskih konfliktov, zlasti med moškimi.

Komaj bomo čakali, da Luna prestopi v Leva in prinese več veselja in srčnosti v medsebojne odnose. Torek in sreda bosta družabna in ustvarjalna. Čas je ugoden za stike z nadrejenimi in predstavitev novih projektov. Odlično bomo sodelovali z drugimi. Imeli bomo veliko energije in delovnega elana. Kar bomo začeli, ima vse možnosti za uspeh. Dneva bosta ugodna tudi za ljubezen, romantične zmenke, zabave in druženje. Ovni, Dvojčki, Levi, Tehtnice in Strelci (tudi podznak) bodo znali priložnost najbolje izkoristiti, ampak tudi drugi se ne bomo pritoževali. Luna v Levu nas bo zapeljevala v nakupe luksuznih in ekstravagantnih artiklov, pa naj gre za pohištvo, nakit, oblačila ali kaj drugega. Stvari, ki jih bomo kupili, bodo imele pridih razkošja, pohvala, občudovanje in odobravanje okolice pa ne bodo izostali. Če imate dolge lase in bi radi postrigli le »špice«, pojdite k frizerju v sredo zjutraj. Lasje bodo krepkejši in gostejši, pa tudi hitreje bodo rasli. Z Luno v Levu radi »sijemo«, zato je čas, da se lepše oblečemo in si privoščimo malce več razkošja. Če nam finance omogočajo, si sredi tedna privoščimo pijačo ali večerjo v restavraciji z lepim ambientom. Ljudje bodo v teh dneh bolj srčni in pripravljeni pomagati, moški pa bodo bolj kavalirski kot sicer. Kaj naj rečem? Uživajmo, dokler traja. Kak »kraljevski« dan ali dva si pa le zaslužimo!

Še več boste našli tukaj.

prejšnji članek
Jernej Tozon: Zamišljen in osamljen?
Svet slavnih
Jernej Tozon: Zamišljen in osamljen?
naslednji članek
Bivši mož Saše Einsiedler pokazal neverjetno moč
Svet slavnih
Bivši mož Saše Einsiedler pokazal neverjetno moč