profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Okrogla brisača je hit tega poletja

29. 7. 2017; 11.01
Avtor: Saša Eržen/Zarja
ustvarjamo_shutterstock_462308365

Poleg tega, da je zelo fotogenična, vam zaradi svojega premera na plaži pribori tudi več prostora. foto: Shutterstock

Poleg tega, da je zelo fotogenična, vam zaradi svojega premera na plaži pribori tudi več prostora.

Okrogla brisača za plažo je uspešnica letošnjega poletja. Njena pravokotna sorodnica lahko le z zavistjo opazuje, kako šik in sveža je nova oblika. A ne gre le za spremembo oblike, saj je ta ponudila platno, na katerem še posebno zaživijo vzorci, ki spominjajo na mandalo. Ali na primer na lubenico. Dodatna prednost okrogle brisače? Poleg tega, da je zelo fotogenična, vam zaradi svojega premera na plaži pribori tudi več prostora.

Potrebujemo:

Izdelava: Iz frotirja izrežemo krog. Če imamo dve večji brisači, iz vsake izrežemo polkrog in ju na sredini zašijemo ali zlepimo skupaj. Brisačo zarobimo ali dodamo obrobo, ki jo prav tako lahko našijemo ali nalepimo z lepilom za tekstil.

Nasvet: Z barvami za tekstil lahko brisači dodamo pridih pisane mavrice. Brisačo zložimo, da dobimo širši trak, in spnemo z elastikami, da dobimo več razdelkov. Vsak posamezni razdelek pobarvamo s svojo barvo. To počnemo na zaščiteni podlagi in v rokavicah, saj moramo poskrbeti, da je brisača res dobro prepojena z barvo. Pustimo nekaj ur in speremo, dokler voda ni čista.

Če želimo ustvariti vzorec lubenice, belo brisačo zložimo v stožec, ki ga z elastikami spnemo v tri razdelke. Notranji del stožca nato pobarvamo rdeče, zunanjega zeleno, srednjega pa pustimo belega. Brisačo operemo v vodi, posušimo in dodamo črne peške tako, da jih narišemo ročno oziroma s šablono in gobico ali čopičem.

Namig: Pri barvanju brisače se lahko poigramo še z drugimi sadeži, ki so okrogle oblike, in ustvarimo na primer prerez limone ali pomaranče. Obroba z majhnimi cofki ali resicami brisačo spremeni v pravi modni kos. Okroglo ležalno podlago lahko ustvarimo tudi iz rjuhe.

Preberite tudi: Skrivnostno ljubezensko življenje Andreja Šifrerfja. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Babičin lovilec sanj
Zdravje
Babičin lovilec sanj
naslednji članek
FOTO: Modni kiks: Linsay izbrala napačne kopalke!
Svet slavnih
FOTO: Modni kiks: Linsay izbrala napačne kopalke!