mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bralci svetujte: 'Žena ne zna kuhati!'

25. 8. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
ženska z jabolkom

Rada je lepa in urejena, za delo pa ne zna poprijeti. foto: Dreamstime

'Sodobne ženske ne sodimo za štedilnik, nisem se zato rodila,' pravi Mitjeva žena. Ampak nekdo mora poskrbeti za gospodinjska opravila. Mitja zna in zmore, a se mu ne zdi prav, da je vse na njegovih ramenih.

''Tukaj je veliko žensk, pa upam, da bom dobil kak pameten nasvet. Gre za to, da moja žena ne zna kuhati. Problem je v tem, da se niti noče naučiti. Poročena sva skoraj deset let, imava hčerko, živimo pri mojih starših. Kuhati znam sicer jaz, večinoma pa za kosila med tednom skrbi moja mama, saj bi sicer zaradi mojega službenega urnika prepozno jedli. Vse bolj me mori, ker je ženi  gospodinjstvo španska vas. Razumem, da je bilo tako ko je bila mlajša, ampak da zdaj pri 37 letih ne razume, da je treba tudi kaj postoriti, tega pa enostavno ne štekam. Sem pristaš tega, da si je treba delo razdeliti. Ne gre za delitev na moška in ženska opravila, ampak hej, jaz delam zunaj in še notri, ona pa ima roke kot krt. Se pa rada maže in šopingira, za te reči ji pa ne zmanjka ne časa in ne volje. Pogovor ne pomaga. Pravi, da ni služkinja. Kak pameten nasvet? Tak konkreten, ker mi imamo tega počasi dovolj. Aja, sem omenil tudi njenim staršem, pa so očitno bolj kot ne srečni, da nimajo več opravka z njo … Hvala za vaša mnenja, Mitja.''

Dragi bralci, kakšno je vaše mnenje o Mitjevi situaciji? Kaj bi mu svetovali? Prijazen komentar, brez neprimerno zasnovanih besed, mu lahko namenite v komentarju.

Mitja pravi, da soproga ne zna kuhati. foto: Pexels

Bralka/bralec v stiski: Piši nam!

Vsi se včasih znajdemo v situacijah, ko bi nam prav prišel pogled iz drugega zornega kota. Nenazadnje smo sami preveč subjektivno vpleteni, zato morda rešitve ne vidimo tako jasno, kot nekdo, ki lahko naš klobčič nevšečnosti povsem objektivno oceni.

Psihologinja dr. Tjaša M. Kos pomaga našim bralkam in bralcem pri razjasnjevanju vsakodnevnih težav s katerimi se srečujejo. Če želite njen nasvet, nam pošljite opis stiske na e-naslov: njena@svet24.si, s pripisom Bralka/bralec v stiski. Anonimno objavo bomo skupaj z nasvetom strokovnjakinje objavili na naši spletni strani.

V kolikor bi želeli zgolj nasvet bralk in bralcev, lahko slednje prav tako storite povsem anonimno. Opis vaše situacije nam pošljite na e-naslov, s pripisom Bralci svetujejo. Besedilo bomo objavili na naši spletni strani in facebook profilu, kjer vam bodo lahko bralci pomagali z nasvetom in objektivnim pogledom na situacijo.

foto: Pexels

prejšnji članek
Maja odkrila, kje si želi roditi
Svet slavnih
Maja odkrila, kje si želi roditi
naslednji članek
Šok v bazenu : 'Mimo je priplavala nagnusna žival!'
Zdravje
Šok v bazenu : 'Mimo je priplavala nagnusna žival!'
#obraziavenija
obraziavenija