Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slonček kot darilo – kaj v resnici pomeni?

27. 11. 2021; 03.00
Avtor: V. M.
Imate doma simbol slona ali pa ste ga komu poklonili v dar? Morda niste vedeli, a na simbolični ravni slon ne prinaša zgolj sreče …

Azijske kulture slona cenijo kot sveto žival in najbolj čudežno bitje, ki ga je ustvarila narava. foto: Pexels

Slon je eden izmed najbolj priljubljenih simbolov. Z njegovimi motivi in podobami so mnoga ljudstva krasila domove, mogočna žival je namreč že od nekdaj predstavlja simbol moči, razumnosti in modrosti. Sloni so v živalskem svetu izjemno spoštovani, razen človeka, namreč nimajo naravnih sovražnikov. Zaradi svoje umirjenosti in čiste moči so postali zgled mnogim kulturam, ki so častili njihove vrline.

A eksotična žival ni cenjena le v svetovnih religijah, slon je namreč svoj prostor našel tudi v sodobni kulturi, kjer ga povezujemo zlasti s srečo, čutenjem in zvestobo. Simbol slona nas pogosto spremlja v obliki kipcev, obeskov in drugih spominkov, ki poosebljajo lastnosti mogočne živali in po tradicionalnem prepričanju prinašajo srečo.

Simbol slona kot darilo

Slon izžareva kraljevsko dostojanstvo, moč in stabilnost. V svojem naravnem okolju se sloni vedno zavzemajo za svoje člane družine. Zveste živali so skrbne tako do mladičev, kot do starejši slonov v krdelu. S poklonom simbola te mogočne živali obdarovancu ne zaželite zgolj obilo življenjske sreče. Izrazite mu tudi skrbnost, zvestobo, globoko naklonjenost, ramo, na katero se lahko opre ter zaščito v trenutkih, ko jo bo potreboval.

V nekaterih azijskih kulturah verjamejo, da je slon kozmično bitje, ki nosi svet na svojih plečih. foto: dreamstime



prejšnji članek
Tako preprosto odstranite suho kožo na telesu
Moda&Lepota
Tako preprosto odstranite suho kožo na telesu
naslednji članek
Triki, ki pridejo prav, ko je vetrobransko steklo zamrznjeno
Zdravje
Triki, ki pridejo prav, ko je vetrobransko steklo zamrznjeno