sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kmetija: Damijan žrtev družinskega nasilja

5. 9. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
Damijan Forjanič

Damijan Forjanič foto: edit: njena.si

Že res, da Damijan šteje šele 25 let, a ima za seboj težko življenjsko pot. V otroštvu je bil nenehno izpostavljen tepežu, lakoti in drugim travmatičnim izkušnjam. Zaradi nasilja in neprimernih razmer so ga kot dečka namestili v materinskem domu, opomogel pa si je šele v rejniški družini, kjer se je kot šolar učil celo hranjenja s priborom.

Damijan Forjanič je z javnostjo delil del svoje boleče zasebnosti. Pojasnil je, da je brez staršev ostal, ko je štel komaj šest let. »Niso me več želeli, hoteli so se me rešiti. Bilo je preveč nasilja, zelo so me tepli. Iz dneva v dan je bilo zelo težko. Bil sem brez vsega. Ko sem bil majhen, sta me starša zapirala ven iz hiše. Gledal sem, kako se je oče želel obesiti. Ni bilo hrane, nič ni bilo …« je pojasnil Damijan in nadaljeval, da mu je bilo potem, ko so ga oddali, težko, saj jih je vsemu navkljub imel rad, v njegovih očeh sta bila še vedno mama in oče ter edino, kar je poznal.

Damijan ima mamo še vedno rad. foto: VOYO

Damjana so najprej namestili v materinski dom, zatem pa v krizni center, od koder je poskušal pobegniti. »Tam je bilo kot v zaporu, le da mi nikoli ni uspelo pobegniti k staršem, čeprav sem vedel, da me tam čaka nasilje.« Ob vsem kar se je dogajalo, je razmišljal, da bi bilo bolje, če ga ne bi bilo.

Svetlejša leta so ga čakala po namestitvi pri rejnikih. »V rejniški družini sem se pričel razvijati, komaj v četrtem razredu sem se učil brati in pisati, do takrat nisem znal vilice držati v rokah, da bi jedel. Vse je potekalo z zamikom …«

Kot boste videli v nocojšnji oddaji na POP TV, je Damijan še pojasnil, kaj se je zgodilo z njegovo mamo in kaj bi ji želel sporočiti.

Damijan ima za seboj travmatično mladost. foto: VOYO

prejšnji članek
Te novinarke ne bo več v oddaji Svet na Kanalu A
Svet slavnih
Te novinarke ne bo več v oddaji Svet na Kanalu A
naslednji članek
Brooklyn Beckham si želi deset otrok
Svet slavnih
Brooklyn Beckham si želi deset otrok