stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Manja iskreno o bitki z depresijo in motnjo hranjenja

18. 12. 2022; 08.00
Avtor: V.M.
manjakmetija368

Manja Šernek foto: edit: njena.si

'Raje bi bila depresivna, kot pa 'debela', se svojih najstniških misli spominja Manja Šernek, ki je na poti do vedre in samozavestne ženske prehodila težko pot. Danes se dobro počuti v svoji koži in odločno stremi k temu, da bi postala fotomodel …

Navihana Manja, kakršno ste spoznali v resničnostnem šovu Kmetija, je precej drugačna od vase zaprte deklice, ki je kot srednješolka tiho sanjarila o tem, da bi nekoč postala fotomodel. A če je sprva menila, da bi ji pot pred profesionalni fotografski objektiv uspela z vsaj malce več samozavesti, je upanje pričelo ugašati z naraščanjem telesne teže. Manja je namreč prejemala terapijo za zdravljenje depresije in osebnostne motnje, kar je vplivalo na porast kilogramov.

»Iz 54 kilogramov sem težo povečala na 72 kilogramov, kar je povsem podrlo mojo samozavest. Vrsto let se namreč nisem borila samo z boleznimi, pač pa tudi dojemanjem svoje vizualne podobe. Ker sem se zredila za dobrih 18 kilogramov, sem tako sprejela odločitev, da zaradi teh stranskih učinkov prekinem uživanje terapije. Raje bi bila depresivna kot pa “debela”,« se spominja Manja in nam prizna, da se je zatem znašla pred drugo težavo, pahnila se je namreč v motnje hranjenja.

Manja Šernek v srednji šoli foto: Osebni arhiv

»Takrat se je začelo gledanje velikosti porcij, pa siljenje v bruhanje, jokanje pred ogledalom s svojim trebuhom v rokah,« razloži in pojasni, da se je k sreči izvila iz črnih misli. Njena teža se je namreč normalizirala, telo oblikovalo, hkrati pa se je izboljšala tudi njena samopodoba, ki je v njej znova prebudila skomine po tem, da postane fotomodel. In če je nekoč mislila, da ji manjka 'tisto nekaj' s čimer bi izstopala, se nemara strinjate, da Manja v sebi nosi prav poseben žar, ki privlači poglede ne glede na številko na tehtnici. 

prejšnji članek
V tem uživata Ksenija Benedetti in Boris Cavazza
Svet slavnih
V tem uživata Ksenija Benedetti in Boris Cavazza
naslednji članek
Andrej Težak - Tešky s 13 metrov omahnil v globino
Svet slavnih
Andrej Težak - Tešky s 13 metrov omahnil v globino
#nasazenazenska
nasazenazenska