pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Klepet z zmagovalcem: Čas je, da spoznate pravega Žana!

22. 12. 2023; 07.00
Avtor: Vesna Meško
žan-simonič, kmeti, zmagovalec-kmetije-2023  1

Žan Simonič je postal zmagovalec Kmetije 2023. foto: POP TV

Kdo je samozavestni tekmovalec, ki je spretno gradil objekte na posestvu, se kot gladiator prebijal skozi bitke v areni in se domov vrnil s kar dvema nagradama? Razkrivamo, kakšen je Žan, ko odloži masko in iskreno spregovori o nepozabni pustolovščini …

Žan Simonič je postal zmagovalec 10. sezone resničnostnega šova Kmetija, zmaga pa je še slajša, saj ni bogatejši le za denarno nagrado, življenje pred kamerami mu je namreč prineslo tudi ljubezen. Od življenja na posestvu je sicer minilo nekaj tednov, Žan se je medtem spočil na dopustu v toplih krajih, hkrati pa z nami poklepetal o izkušnji, tekom katere svetu ni povsem razgalil svojega pravega obraza …

Žan se mudi na dopustu. foto: Osebni arhiv

Žan, kako so se na zmago odzvali vaši domači in prijatelji?

Na mojo zmago so bili odzivi zelo zanimivi. Nekateri so verjeli in vedeli, da bom zmagal, ker me zelo dobro poznajo in vedo, česa sem sposoben in kako močen karakter imam. Ostali pa so bili začudeni in niso mogli verjeti, kaj mi je uspelo.

Kaj vam pomeni zmaga in kako nameravate porabiti denarno nagrado?

Vsaka zmaga mi v življenju pomeni veliko. Ampak zmaga 10. jubilejne sezone šova Kmetija je pa nekaj res velikega, vsaj zame. To je bila zame res neka nova izkušnja v življenju. Vsi dobro vemo, da denarja ni nikoli preveč. Trenutno se še ne ukvarjam, kaj dosti z denarjem, ampak vsekakor pa menim, da ga je potrebno zelo pametno unovčiti.

Zdi se, da je bila vera v uspeh v zadnjem delu Kmetije zelo velika. Na slednje so najbrž vplivale zlasti zmage v areni?

Vsekakor, vera v moj uspeh je bila zelo velika že od samega začetka. Če človek verjame sam vase in v svojo zmago, mu je uspelo že 50 odstotkov zmagati, za ostalih 50 odstotkov je pa potrebno imeti skupek znanja, moči, spretnosti, potrpežljivosti in pa najbolj pomembno, nekaj sreče. Vsekakor z boji v areni pridobiš veliko izkušenj, ki ti rahlo olajšajo pot do zmage.

V prvem delu kmetije ste bili pri izražanju mnenj nekoliko zadržani, kasneje pa ste postali bolj iskreni. Pa vendar, so imeli gledalci priložnost spoznati pravega Žana?

Res je v začetku kmetije sem bil bolj zadržan, kar pa ni značilno zame. Čez kmetijo sem se namreč hotel prebiti brez spletkarjenja in kreganja. Po nekaj tednih sem opazil, da to ne bo šlo in da bo potrebno začet igrati igro. Ampak še vedno sem ostal človek, vse moje taktiziranje je potekalo na glas. Vsak gledalec si ustvari svoje mnenje o človeku, ampak mislim, da so me uspeli spoznati takšnega, kot sem.

Ste morali v izolaciji pogosto zadrževati svoje pravo mnenje?

Velikokrat sem požiral svoja mišljenja, kolikor se je le dalo. Je pa res, da so bili tudi trenutki, ko se preprosto nisem zmogel zadržati in molčati.

Kaj vam je bilo pri tej pustolovščini najtežje?

Na kmetiji so mi bili najtežji odnosi s sotekmovalci. Komu zaupati in komu ne, kdo je na moji strani in kdo ni. Nekako mi je bilo vse skupaj lažje, ko sem se zaposlil in opravljal tedenske naloge, ter pozabil na vse ostalo.

Suzana in Žan sta bila Romeo in Julija letošnje Kmetije. foto: VOYO

V letošnji sezoni ste se najbolj izkazali na področju dela in tehničnega znanja za izvedbo tedenskih nalog. Ste pričakovali, da bo tako?

Morda sem po tihem pričakoval, da bo temu tako. Sem pa mogoče pričakoval tudi nekaj starejših in bolj izkušenih sotekmovalcev, ki bi me lahko še kaj naučili. Kar se tiče tehničnih nalog, kot so denimo kokošnjak, kamin, čebelnjak, hiška itd ... to mi res ni bilo nobenega problema. Že od malih nog namreč rad ustvarjam. So mi pa preglavice povzročale monotone tedenske naloge, kot je mletje moke, prekopavanje vrta ipd.

Menite da bi bile naloge brez vašega sodelovanja opravljene tako uspešno? Na katero postavitev ste najbolj ponosni?

Ja, mislim, da bi bile naloge tudi brez mojega sodelovanja opravljene. Sem pa prepričan, da ne tako kvalitetno, kot so bile opravljene zdaj. V bistvu sem ponosen vse, ampak res izstopata pa vsekakor čebelnjak in novinarska hiška. Zanju je bilo res vloženega veliko truda in razmišljanja.

Kaj se vam dogaja odkar ste končali s snemanjem šova? Ali v zasebnem življenju občutite prepoznavnost?

Vsekakor se mi je življenje nekoliko spremenilo. Ljudje me ustavljajo, se želijo fotografirat in spregovorit kakšno besedo ...Vsi so pozitivni in me zelo hvalijo, kar mi res veliko pomeni.

Ste morda doživeli kakšno nenavadno prigodo s strani gledalcev?

Najbolj zanimiva prigoda s strani gledalcev je bila na dopustu v Egiptu, kjer sem mislil, da me pa res nihče ne bo prepoznal. Ampak ni bilo tako, kaj hitro sem naletel na par, ki je spremljal resničnostni šov.

Kaj se je po vaši vrnitvi zgodilo med vami in vašo simpatijo?

V bistvu je bila prijateljica, ki me je tudi prijavila v kmetijo. Predvidevam, da če bi bilo med nama kaj več, me ne bi prijavila kot samskega. Sva pa ostala še naprej prijatelja. Mnogi so si to razlagali narobe, ampak saj veste, vsak vidi, kar želi videti …

Žan Simonič je postal zmagovalec Kmetije 2023. foto: POP TV

prejšnji članek
Sanjski moški in srčna kraljica: Navdihujoč zapis ganil splet
Resničnostni šovi
Sanjski moški in srčna kraljica: Navdihujoč zapis ganil splet
naslednji članek
Zmagovalec Kmetije: Še vedno se ne zavedam, da mi je uspelo!
Resničnostni šovi
Zmagovalec Kmetije: Še vedno se ne zavedam, da mi je uspelo!
#obraziavenija
obraziavenija