evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Sanelo je eksperiment zelo spremenil

2. 6. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
poroka-na-prvi-pogled

Sanela foto: Planet TV

Sanela Kšela ne skriva, da je imel eksperiment Poroka na prvi pogled nanjo velik vpliv. Minule tedne je po televiziji spremljala Sanelo, kakršna je bila nekoč.

Poroka na prvi pogled je bila za Sanelo pravi poligon skozi čustvene ovire, tekom katerih je preizkušala svoje meje in se hkrati učila uravnavanja tenzij na ravni medsebojnih odnosov. Trk dveh popolnoma različnih svetov ji je na koncu poti postregel s priložnostjo za rast. A do tam je bila dolga pot. Vas zanima, kako je vse skupaj doživljati z druge strani kamere?

Sanela, kot smo lahko videli, je bil zadnji del skupnega življenja v resničnostnem formatu oddaje še posebej poln preizkušenj. Kako težko je bilo iti preko sebe, da ste lahko eksperiment izpeljali do konca?

V zadnjih dnevih so me spremljali predvsem občutki žalosti in razočaranja. Iz vesele punce sem se prelevila v punco, ki je dala nasmehe na stran, ter samo še upala na boljše. Veliko sem razmišljala o celotnem poteku eksperimenta in kaj bi še lahko spremenila pri sebi, da bi vzdušje bilo vsaj malo boljše. Ni bilo lahko, vendar mi je zaupanje do eksperimenta in psihologov dajalo zagon in dodatno motivacijo. V mislih sem imela predvsem, da mi bo nekoč morda žal, če ne bom šla še malo preko sebe in dala še malo več od sebe. Preko sebe je bilo težko iti, ker sem bila na območju, ki mi je bilo neznano.

Sanela Kšela foto: Planet TV

Eno je bilo eksperiment izkusiti, kako pa je vse skupaj spremljati po televiziji? Se je prikazano razlikovalo od vtisov, ki ste jih okusili sami?

S tem ko sem eksperiment spremljala po televiziji sem dobila vpogled v stvari, v katere prej nisem imela vpogleda. V tistem obdobju sem vedela samo tisto, kar sem sama počela in govorila, nisem pa vedela o dejanjih in besedah drugih, tako da mi je gledanje po televiziji omogočilo videti celotno sliko. Prikazano se je od vtisov, ki sem jih izkusila v realnosti razlikovalo le v tem, da so prikazani le določeni deli. Kljub temu se mi prikazano zdi realno in prikazuje, kdo smo (bili) in kako smo se vedli. Pri slednjih smo namreč imeli veliko svobode in nismo bili vodeni.

S kakšnimi občutki ste se srečevali med gledanjem eksperimenta?

Med gledanjem eksperimenta sem se srečevala z velikim spektrom čustev. Velikokrat se mi je zdelo, da sem ponovno podoživljala čustva, kot v tistem času. To sem tudi pričakovala in se zaradi tega odločila, da vse skupaj poskušam jemati čim bolj mirno, razumsko, in objektivno. Ne glede na vse, sem se v vsem tem času (tudi po zaslugi eksperimenta) tudi sama zelo spremenila in zavedala se sem, da sem takrat delovala na podlagi tega, kar sem mislila, da je najboljše ter na podlagi tega, kar dejansko sem (bila).

Sanela Kšela foto: Osebni arhiv

Največja lekcija in spoznanje, ki vam jo je dala udeležba v eksperimentu?

Največja lekcija in spoznanje, ki mi jo je dala udeležba v eksperimentu je, da moram slediti svojim občutkom, dajati samospoštovanje na prvo mesto, ter ko je to potrebno, tudi jasno zarisati meje. Pri vsakem konfliktu oz. nerazumevanju z Andražem sem mislila, da je to očitno še ena priložnost zame, da se naučim, kako delovati v odnosu s konfliktnim človekom, vendar sem v času spremljanja eksperimenta po televiziji spoznala, da je včasih samospoštovanje pomembnejše od želje po osebnostni rasti.

Kakšne odzive prejemate od svojih bližnjih, ki so si ogledali oddajo? Kaj pa od širše okolice, neznancev?

Moji bližnji so zelo lepo sprejeli mojo udeležbo v eksperimentu, ter mi svojo podporo redno izkazujejo. Za to sem jim iz srca hvaležna. Nisem pa pričakovala, da bo tudi toliko neznancev, ki mi bodo pisali, podajali svoja mnenja, ter izrekali dobre želje. Vesela sem, da so v meni prepoznali dobre kvalitete, ter da sem marsikomu za zgled. Če ne drugega, verjamem, da sem pokazala, da lahko tudi v najbolj napetih situacijah ostanemo mirni, ter poskušamo konflikte reševati na miren in razumski način.

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Ibrahimove zgodbe še ni konec
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Ibrahimove zgodbe še ni konec
naslednji članek
Depp pomirjen, Heardova razočarana in strta
Svet slavnih
Depp pomirjen, Heardova razočarana in strta
#nasazenazenska
nasazenazenska