nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ajda je ponosna, ker se ni ozirala, kaj pravijo drugi

29. 11. 2023; 10.00
Avtor: Vesna Meško
Ajda Stina Turek5

Ajda Stina Turek foto: edit: njena.si

Ajda sicer ni prišla in zmagala, je pa s svojim udarnim nastopom zanetila oder in pokazala, kaj se zgodi, če ob zavrnitvi ne vržeš puške v koruzo. Po prvem nastopu na Talentih je več kot 10 let kalila svoj glas in postregla z milorečeno eksplozijo. Navdih? Absolutno!

O Ajdi Stini Turek bomo zagotovo še slišali marsikaj navdihujočega. Prvič je na oder Talentov stopila pred več kot desetimi leti, vendar tedaj žirija nad njenim petjem ni bila preveč navdušena. Medtem ko mnogi ob zavrnitvi izgubijo entuziazem, pa si je Ajda grenko izkušnjo vzela kot izziv ter s trdo voljo dokazala, da zna in zmore uresničiti svoje sanje. Ji je uspelo? Kakšno vprašanje! Kdor si je ogledal njen nastop, mu je jasno, da na slovensko glasbeno sceno prihaja nova zvezda.

Zdaj pa še hiter klepet s simpatično Ajdo, ki je še vedno polna čarobnih vtisov iz polfinalne oddaje …

Ajda si je z veliko vrnitvijo v šov Slovenija ima talent prislužila zlati gumb. foto: POP TV

Ajda, v polfinalu ste z nastopom navdušili žirijo in gledalce. Kot je bilo že omenjeno, bi lahko izbrali komercialno pesem, s katero bi še lažje osvojili občinstvo, a ste sklenili ostati zvesti sebi. Pa ste morda tekom priprave razmišljali o kakšni bolj popularni skladbi? Kaj je pretehtalo? 

Med pripravami na polfinale sem imela seveda malo pomislekov, če sem se prav odločila, da bom pela nekaj, kar ni na prvo žogo, ampak nisem dvomila, da bo moj nastop kljub temu, da skladba ljudem ni poznana, ljudi vseeno očaral.

Ko sem vas gledala med prejemanjem komentarjev žirije, se mi je zdelo, da so bili tisti trenutki za vas kar nekoliko preveč nabiti z emocijami. Kaj se je takrat dogajalo v vaši glavi in srcu? 

Bila sem zelo hvaležna in hkrati zmedena. Dve minuti nastopa na odru gresta tako hitro mimo, da človek sploh ne dojame, kaj se dogaja, sploh pa pod vsemi temi lučmi imaš res občutek, da sanjaš. To je seveda čudovit občutek, da ne bo pomote. Po koncu nastopa pa me je prevzelo, da je cela dvorana vstala in potem še kot češnjica na vrhu torte vsi ti pozitivni komentarji žirije. Vesela sem, da je prav vsak od njih čutil to, kar si želim, da bi čutili vsi na mojih nastopih.

Že res, da finala niste osvojili, ste pa s svojo zgodbo o močni volji in uresničevanju sanj navdihnili Slovenijo. V kakšnem spominu vam bo ostala tokratna udeležba v šovu Slovenija ima talent? Se je bilo vredno vrniti? 

Tokratna udeležba je bila moja najboljša odločitev tega leta in še za par let nazaj. Nekako sem ponosna nase, da sem poslušala samo sebe in se nisem ozirala na to, kaj pravijo drugi glede moje udeležbe. Zakopala sem bojno sekiro z mojo prvo izkušnjo na talentih, ko sem spoznala ekipo ljudi, ki stoji za oddajo. Vsi so tako prijazni in srčni. Res, res trdo delajo, da vsakega od nas pokažejo v najboljši luči med in po nastopu. Res sem jim hvaležna za to nepozabno izkušnjo.

Ajda Stina Turek foto: POP TV

Ajda v elementu foto: POP TV

prejšnji članek
Anđela iz Botrov: Po slovesu od kamer nazaj k preprostemu življenju
Svet slavnih
Anđela iz Botrov: Po slovesu od kamer nazaj k preprostemu življenju
naslednji članek
FOTO: Smeh in solze na poslovilni zabavi Botrov
Svet slavnih
FOTO: Smeh in solze na poslovilni zabavi Botrov