zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Super par: Melita marljivo dela na sebi, kilogrami kopnijo

15. 1. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
silvo-bezjak-in-melita-biserkova

Silvo Bezjak in Melita Biserkova foto: Osebni arhiv

Melita Biserkova se je v zadnjih mesecih nekoliko spremenila. V svoje življenje je vnesla spremembe, ki pozitivno vplivajo na njeno zdravje.

Ob pogledu na fotografije je jasno, da je Melita Biserkova znižala telesno težo. Videti je vitkejša, bolj sveža in zdrava. »Za hujšanje sem se v prvi vrsti odločila zaradi svojega zdravja, saj sem v zadnjih dveh letih pridobila nekaj kilogramov. Hkrati pa imam veliko oblek, ki so mi postale malo pretesne in sem se delno odločila tudi zaradi tega, da jih lahko nosim,« nam je smeje se zaupala podjetnica in udeleženka šova Super par.

Melita in Silvo, Super par foto: POP TV

In kako ji gre na poti do zastavljenega cilja? Kako se je lotila topljenja kilogramov? »Moja pot k izgubljanju kilogramov se je najprej začela v moji glavi. Ko sem se odločila za ta korak, je vse ostalo samo steklo. Odločila sem za prehranski režim tekom katerega sem iz prehrane izločila mleko in mlečne izdelke, gluten ter močne začimbe. Ob tem sem v svoj vsakdan vključila veliko gibanja. Gibam se vsa dan, najraje hodim, saj se takrat sprostim in naredim veliko za svoje telo,« nam razloži in poudari, da se ji zdi pri vztrajanju na začrtani poti zlasti pomembno, da je človek karakterno močan. »Ko se za nekaj odločimo, je bistvenega pomena, da se zastavljenih sprememb držimo. Sama sem se denimo pred 30-imi leti odločila, da nebom več pila kave, da ne bom več kadila in da ne bom pila gaziranih pijač – vsega tega se še danes držim.« Melitine odločitve podpira tudi Silvo. Pa ne le to, poleg tega, da jo spodbuja, se je hkrati tudi sam odločil za malo bolj zdrav način življenja.

In kakšni so rezultati? Koliko kilogramov ji je uspelo oklestiti? »Od avgusta do sedaj sem s tem mojim režimom in načinom življenja shujšala šest kilogramov. Ni pomembno koliko shujšaš, bolj je pomembno, da ohraniš konstanto in stabilno težo. Če hujšaš nezdravo in hitro, se lahko pojavi jo-jo efekt,« pove in poudari, da se ji zdi najbolj pomembno da, se človek dobro počuti v svojem telesu.

Silvo Bezjak in Melita Biserkova foto: Osebni arhiv

Melita sicer z izgubo kilogramov še ni zaključila. Zaveda se, da bo pot nekoliko daljša, a zaradi tega prav nič ne izgublja volje. »S spremembami, ki sem sem jih vnesla v življenje, počasi izgubljam kilograme in tudi moj življenjski stil se je spremenil - ta me vodi k mojem cilju, da  izgubim še približno osem kilogramov, skupaj torej 14 do 15 kilogramov. Pri mojih 56 -ih letih je težko doseči hiter rezultat, zato je potrebna vztrajnost, potrpežljivost in kontinuiteta. Sem oseba, ki je na tekočem z modo in želim, da je takšen tudi moj modni izgled.«

prejšnji članek
Botri v časovnem stroju: Kateri lik vam je najbolj všeč?
Svet slavnih
Botri v časovnem stroju: Kateri lik vam je najbolj všeč?
naslednji članek
Mišo Molk smo ujeli na ...
Svet slavnih
Mišo Molk smo ujeli na ...