stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Razgaljena slovenska pevka z nizko samopodobo

5. 6. 2016; 10.00
Avtor: Lara Paukovič/Zvezde
katja mihelčič

foto: Facebook

Začela je kot glasbenica (dve leti tudi članica nove različice skupine Foxy Teens), bila finalistka izbora za miss Slovenije 2014, zdaj pa se triindvajsetletna Katja Mihelčič podaja na drugačno pot – pot duhovnosti.

Pravkar je namreč izdala knjigo Čarovnija življenja in odprla duhovno šolo za mlade.

»Začutila sem, da moram svoja spoznanja posredovati drugim, sploh mladim,« svojo odločitev pojasnjuje Katja. »Kajti lažje je, če začneš lastne napake popravljati v mladosti.« Ko omenja napake, govori iz izkušenj – tudi njej se je namreč nabralo nekaj stvari, ki jih je morala razčistiti sama s seboj. »Kot otrok sem bila močnejše postave in zaradi tega so me zasmehovali. Imela sem srečo, da je bila ob meni mama, ki je od malega moja duhovna učiteljica in s katero tudi vodim duhovno šolo. Seznanila me je z vsemi duhovnimi znanji, zaradi česar sem lahko prebrodila te težave in počasi spremenila odnos do sebe. Vseeno pa sem imela v obdobju, ko sem izstopila iz skupine Foxy Teens, začela samostojno glasbeno pot in se prijavila za miss Slovenije, še vedno zelo nizko samopodobo.« Z glasbo in lepotnim tekmovanjem je zgolj iskala potrditev, pravi, to pa lahko dobiš samo od sebe, ne od drugih.

Knjiga Čarovnija življenja je njena iskrena izpoved. »Dotaknila sem se vseh področij svojega življenja, pisala pa sem tudi o tem, kako sem bila nesrečna zaradi stvari, ki niso potekale, kot bi si želela.« Meni, da je prav to pripomoglo k temu, da je za knjigo, kljub temu da je o sebi razkrila reči, ki jih marsikdo ne bi, do zdaj dobila samo pozitivne kritike. »Res sem se precej razgalila, a so ljudje začutili, da sem iskrena. Poleg tega se teh dogodkov ne sramujem – skoznje sem se veliko naučila in bi tudi drugim rada pomagala, da skozi osebne izkušnje zrastejo.«

Čeprav je duhovnost področje, ki se mu bo v prihodnje najbolj posvečala, glasbena kariera ne bo na stranskem tiru. Končno je namreč dosegla točko, ko se z glasbo ne ukvarja več zaradi potrditve javnosti, temveč zaradi sebe; zdaj ve, da jo mora povezovati z duhovnostjo. Zanimiv način tega povezovanja je bila denimo pesem brez besedila, za katero pravi, da jo je napisala napol v transu, ker je bila med ustvarjanjem popolnoma brez omejitev, besedilo naslednje pesmi pa bo polno pozitivnih afirmacij. »Pozitivne afirmacije, povezane z glasbo, lahko človeka odpeljejo v neko posebno stanje in mu dajo notranji mir.«

Notranji mir pa Katja sama najlažje najde v naravi. »Sproščam se ob vodi, pa tudi v gozdu ali na travniku, samo da najdem miren kotiček, kjer se lahko povežem s seboj.« Ker se bliža poletje, bo kakšen dan gotovo preživela na slovenski obali ali v Bohinju, česar se zelo veseli. Pravi namreč, da za zadovoljstvo in srečo ne potrebuje veliko. »Še pred nekaj leti sem menila, da me bo osrečil nov avto, čevlji ali stanovanje, toda z materialnimi dobrinami poskušamo samo zapolniti neko praznino v sebi. Sreča je v resnici v vsakodnevnih rečeh, ki jih velikokrat ne znamo ceniti. A zdi se mi, da imamo v tem trenutku na voljo čisto vse za uresničitev svojega namena ter občutenje notranje sreče. Samo dovoliti si moramo videti to,« še zaključi.


prejšnji članek
Gazirane pijače imajo veliko dobrih plati
Zdravje
Gazirane pijače imajo veliko dobrih plati
naslednji članek
Šokantna resnica o čistoči
Življenjski slog
Šokantna resnica o čistoči