nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana voditeljica povedala vse o možu

22. 6. 2016; 09.03
Avtor: Andreja Comino /Zvezde
Anja Hlača Ferjančič, Miha Šalehar

Anja Hlača Ferjančič in Miha Šalehar foto: Vito Tofaj / KMA

Novinarko, dnevno urednico in jutranjo voditeljico Anjo Hlača Ferjančič zanima veliko stvari.

Je strastna športnica in svetovna popotnica. Fantje, žal vas moramo razočarati, saj je Anja že šest let srečno poročena s Primožem, ki bolj kot ona stoji na trdnih tleh.


»Moje odraščanje na Dolenjskem ni bilo nič posebnega, razen tega, da sem imela (in jih imam še vedno) čudovite prijatelje. Trenirala sem odbojko, pela v pevskem zboru in počela še sto drugih stvari. Imam dve leti mlajšega brata in pet let mlajšo sestro, s katerima smo zelo povezani,« pripoveduje voditeljica na Valu 202, ki je bila dolgo zvesta odbojki. Trenirala jo je celo osnovno šolo in še dva letnika gimnazije. »Nisem bila res dobra odbojkarica, je pa to šport, ki ga obožujem in se ga ne morem naveličati. Še zdaj jo igram enkrat na teden v dvorani in poleti na mivki. Za rekreacijo in sprostitev. To, da sem včasih trenirala odbojko mi pride zelo prav pri novinarskem spremljanju tega športa,« pripoveduje simpatična Dolenjka, katere velika ljubezen je radio.


Nesojena veleposlanica
»Začela sem na šolskem radiu Šmihec (na osnovni šoli Šmihel) in potem kot srednješolka nadaljevala na Radiu Krka, kjer smo bili super ekipa. V prvem letniku faksa sem prišla v športno uredništvo Radia Slovenija in začelo se je moje študentsko delo... Vmes sem zelo pridna študirala mednarodne odnose in si želela postati veleposlanica. Diplomacija me še vedno mika, čeprav mislim, da sem ta vlak zamudila,« se smeji in dodaja, da ko je dobila priložnost za delo v športnem uredništvu in na Valu 202, je bila to dovolj posrečena in mamljiva kombinacija in je z veseljem ostala. »Vedno pravim, da imam najboljšo službo na svetu (moje prijateljice se pogosto šalijo, da že malo pretiravam). Čudovito je ustvarjati na radiu, imam odlične sodelavce, ukvarjamo se z zelo zanimivimi in raznolikimi temami. Poseben izziv je spremljati velika športna tekmovanja - zdaj že nestrpno čakam olimpijske igre v Riu,« pripoveduje Anja, ki ima z olimpijskimi igrami bogate izkušnje, saj je poročala z OI v Vancouvru, Londonu in Sočiju.


Kljub dolgi medijski kilometrini je vodenje jutranjega programa zanjo posebna zgodba. »Zelo težko vstanem, ampak ko pridem v studio, sem kar čudežno dobre volje. Vedno komaj čakam na ŠportNIkviz in Globalno vas, v tej oddaji kličem sogovornike po svetu in se vsakič čisto vživim v tiste kraje. Skoraj vsakega bi šla najraje obiskat,« pravi Anja, ki od nekdaj rada potuje. Čeprav ne tako pogosto kot bi si želela. Pred kratkim je bila v Indoneziji. Otočje Gili jo je povsem navdušilo. Predvsem rajske plaže in čudovite lokacije za snorkljanje. Morje je polno želv…

Na potovanja pa se seveda ne odpravlja sama, temveč v družbi moža Primoža. »Poročena sva od poletja 2010. Pri njem cenim to, da je zelo razgledan in precej bolj realen – oziroma z nogama bolj na tleh kot sem jaz. Podobno kot jaz je velik športni navdušenec in odličen v vseh športih, ki se jih loti,« hvali svojega dragega. Veliko sta se skupaj potepala po svetu – med drugim so ju navdušili ameriški nacionalni parki, še posebej Yellowstone. Primož pa Anjo podpira tudi pri njenem športnem udejstvovanju – skoraj je ni stvari, ki se je ne bi lotila: »Moja rekreacija je zelo pestra - od aerobike do teka od teka na smučeh do supanja,« se je zasmejala.

prejšnji članek
Paleta vaginalnih izcedkov
Zdravje
Paleta vaginalnih izcedkov
naslednji članek
Jejte jih za zajtrk, pa ne boste debeli
Moda&Lepota
Jejte jih za zajtrk, pa ne boste debeli