stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana slovenska voditeljica doživela prometno nesrečo, nato pa dobila to

29. 7. 2016; 08.50
Avtor: Sonja Javornik/Zvezde
vesna milek

foto: Facebook

Posebna – če bi novinarko, pisateljico, voditeljico in igralko Vesno Milek morala opisati z eno besedo, bi verjetno izbrala prav to.

Čeprav se jih ponuja še cela vrsta, saj je Vesna zanimiva, inteligentna, presenetljiva in zabavna ženska. Počaščena sem, da jo že skoraj četrt stoletja lahko imenujem tudi prijateljica.

Vesno sem najprej slišala na nekoč izjemno priljubljenem ljubljanskem Radiu Gama MM, kmalu zatem pa sem jo – takrat še kot študentko novinarstva – spoznala na televiziji Kanal A. Tja jo je pripeljala Natalija Gorščak, ki je zdaj ena od njenih nadrejenih pri pogovorni oddaji Od blizu na Televiziji Slovenija. Vesna je na takrat zelo skromni televiziji začela voditi oddajo o pop kulturi in modi Krik, kmalu potem pa so naju obvestili, da morava skupaj voditi novoletno oddajo. Če omenim, da Vesna, ki bi morala začeti s pozdravom gledalcem, ni dobila niti navodil, da kamera teče, ko je prižgana rdeča lučka, vam je verjetno jasno, da je šlo za veliko improvizacije in da je bilo vse mogoče narobe. Ampak v nekem trenutku sva se – do takrat praktično neznanki – povezali, sprostili in se odločili, da če že ne more biti vse pod nadzorom, se dajva v tistem kaosu vsaj zabavati.

Na večerji s Severino

Z Vesno se da zelo dobro zabavati. Pred leti, ko sva bili spet skupaj na Sarajevskem filmskem festivalu, sem razmišljala, kako je sploh mogoče, da na takem festivalu, kjer se hkrati dogajajo stvari na treh, štirih prizoriščih, vedno znova ugotavljava, da sva se udeležili ravno najzabavnejših dogodkov. Mislim, da je odgovor samo en: Vesna s svojo karizmo in energijo pač poskrbi, da se stvari preprosto zgodijo. Tako sem se ob njej znašla na večerji s Severino, Tomažem Pandurjem, Đurom, Tanjo Ribič in ne nazadnje Armandom Assantejem. Pa poslušala njen klepet z Dannyjem Houstonom, znanim igralcem in sinom legende Johnom Houstonom. Ali ko se je v novinarskem središču v Sarajevu prav poleg naju zleknil utrujeni britanski zvezdnik Jeremy Irons, ravno v trenutku, ko je Vesna tam brskala po spletu za informacijami o njem za javni intervju Kava z …, ki ga je imela z njim naslednje jutro. Tudi Hanka Paldum in Halid Bešlić sta kar tekmovala v prepevanju, ko smo sedeli skupaj. In še kup je primerov, ko so zvezdniki v njeni bližini pozabili na svoj status in sproščeno uživali. Najbolj nadresnično pa je bilo, ko je Dragan Bjelogrlić, ki sem ga z veseljem gledala kot najstnica v Boljšem življenju, pozvonil na mojem beograjskem domovanju in se pojavil z ogromnim šopkom v rokah. Želel je preveriti, kako Vesna okreva po prometni nesreči, ki jo je v Beogradu imela, ko je ponoči prečkala široko šestpasovnico, voznik pa očitno ni videl rdeče luči.

Vesna je po dveh romanih, knjigah intervjujev, kolumn in esejev postavila rekord v prodaji z biografijo Cavazza. Če bi pisala svojo zgodbo, pa bi vsekakor kakšno poglavje morala nameniti raznim nezgodam in nesrečam. Njeni padci so bili včasih skoraj stalnica. Večkrat sva razglabljali, da je očitno njena noga številka 38 preprosto premajhna, da bi bilo njeno manekensko visoko telo lahko stabilno. Ob zvitih gležnjih je svoj delež dobil tudi njen nos, ki je tako še malo bolj poseben in ji povzroča kar nekaj težav. Zdravniki so Vesni že priporočili operacijo, vendar kljub zdravstvenim razlogom noče pod nož. Sicer pa jo je do zdravnika res težko spraviti – svoje alergije, izgorelosti in bolezni raje zdravi na alternativne načine, tako da je že prava strokovnjakinja za vse mogoče alternativne zdravilce, ki jih rada priporoči tudi svojim najbližjim.

Sin ji je obrnil svet na glavo

Vesna je polna protislovij. Ko hiti, da bo pred zaključkom redakcije končala članek (če ne bi imela roka za oddajo, bi svoja besedila pilila v neskončnost, saj je skoraj obsedena z besedami in vedno znova išče še lepše izraze, še bolj tekoče stavčne strukture …), lahko vmes pogrizlja neverjetne količine oreščkov ali čokolade, po drugi strani pa sama peče (izvrsten – iz prve roke!) kruh, si pripravlja zajtrk s semeni chia in obvlada kup hitrih, a okusnih receptov. Med njimi sem ji najbolj hvaležna za testenine s škampi in porom, ki jih je naredila v času, ko je bila na porodniškem dopustu in smo se pri prijateljici vse tri menjavale pri kuhanju kosila.

Njen sin Aleksander ji je vsekakor obrnil svet na glavo. Če smo med njeno nosečnostjo prijateljice zmajevale z glavo, češ, kako ji bo, tako neorganizirani in polno zaposleni, uspelo poskrbeti še za otroka, je v vlogi mame vsekakor presenetila. Pa ne samo zato, ker je njen bodoči tretješolec že velik ljubitelj knjig – no, saj ob mami, ki prebere cele skladovnice, drugače ne gre, pa čeprav je verjetno edini nadobudni nogometaš, ki redno bere tudi tisto, česar ni na šolskem seznamu. Se spomnite filma o mami karieristki Le kako ji to uspe – to vprašanje je pri Vesni vsekakor na mestu. Kajti ne samo da nekako usklajuje naporno službo in skrb za otroka (seveda ob pomoči njegovega očka, da ne bo pomote), ampak se še vedno udeležuje kulturnih prireditev, ki jih za svojo dušo potrebuje kot zrak, čeprav potarna, da je tega veliko manj kot včasih, da sploh ne omenjamo tega, da zvečer, čeprav utrujena, spet sede pred računalnik in piše knjige. Zdaj pa ob popoldnevih in koncih tedna še pripravlja televizijsko oddajo. Po izkušnji na Kanalu A pred dobrima dvema desetletjema je Vesna še nekajkrat zajadrala na televizijo v različnih vlogah, bila je tudi urednica dnevne oddaje Gajba TV. Ampak zanimivo je, da je šele zdaj dobila pogovorno oddajo, ki ji je brez dvoma pisana na kožo. Vesna je namreč tako cenjena prav zato, ker zna prisluhniti, ker se zna vživeti v drugega, ker ji je mar. Včasih celo preveč! Če se samo spomnim, kako je po središču mesta radodarno delila celo bankovce klošarjem, čeprav sem jo opozarjala, da so oni morda res na nuli, sama pa ima bančni račun v minusu … Vesni se tudi izplača posojati, saj se vedno trudi vrniti s hudimi obrestmi, svoje drage redno obdaruje, v lokalih pa se vedno prepira, ker bi rada vse plačala. Pa čeprav je pila kavo z enim od najbogatejših Slovencev …

Vesna res nikomur ne ostane dolžna, ampak pri tem ne mislim samo na finančni izračun. Vesna se razdaja na različne načine. Med kolegi novinarji je kar nekaj takih, ki jim je pridno pomagala z nasveti in popravljanjem besedil na začetku poklicne poti. Ali je za kolege umetnike poskrbela, da so prišli še do drugih medijev. Predvsem pa je oseba, ki se iskreno veseli uspeha drugih. In prav zato smo mnogi še toliko bolj veseli, da bo lahko še na televiziji pokazala, kako spretna mojstrica pogovorov je.


prejšnji članek
Hollywood je preplavil nov modni trend
Moda&Lepota
Hollywood je preplavil nov modni trend
naslednji članek
Nena iskreno o lepotnih operacijah
Svet slavnih
Nena iskreno o lepotnih operacijah