pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zato je znana slovenska pevka zapustila svoj dom!

4. 8. 2016; 07.58
Avtor: Mojca Vakselj/Vklop
Anja Kotar - foto 5

"Oder je moj dom," pravi Anja Kotar. foto: osebni arhiv

Mlada slovenska pevka Anja Kotar, ki se je letos predstavila tudi na izboru za Emo, se je z družino pred leti zaradi očetovega dela preselila v Silicijevo dolino, kjer uživa v kalifornijskem soncu.

San Jose je postal Anjin drugi dom, v katerem je že našla svoje najljubše kotičke! Preberite, kaj nam je pevka poleg tega še zaupala.

1. Najboljša kava in čaj: Philz Coffee/Boba Guys

"Philz Coffee prihaja iz San Francisca in je najbolj popularna kavarna v območju Silicijeve doline, kjer živim. Najbolj značilna pijača med mladimi (hipsterji) je iced mint mojito coffee, ki je tudi meni osebno najboljša kava, kar sem jih kdaj pila. Moja druga izbira pa je navadno 'boba tea', čaj z malimi bobinimi (rastlina) kroglicami. Boba Guys je startup, ki sta ga začela dva prijatelja iz UC Berkeley. Najraje vzamem sivkin čaj z mlekom in bobo – njam."

2. Santana Row me spominja na Evropo

"Moja najljubša ulica je Santana Row, saj je polna kavarn, restavracij in trgovinic in me spominja na Evropo. Posebej je lepo ob poletnih večerih ali za božič, ko so palme okrašene z lučkami in na sredi postavijo ogromno jelko." 

3. Povezovanje Slovenije in ZDA

"Tudi čez lužo nisem pozabila Slovenije. Nedavno sem nastopala na letni gala večerji ASEF-a (American Slovenian Education Foundation), ki se ukvarja s povezovanjem in izobraževanjem mladih iz obeh držav. Med drugim sem zapela tudi pesem Zemlja pleše!"

Anja tudi čez lužo ni pozabila Slovenije. foto: Osebni album

4. Oder je moj dom

"V okviru šolskega programa sem nastopala v muzikalu Anything Goes, v katerem sem igrala Reno Sweeney, za kar sem bila kot ena izmed petih v Kaliforniji nominirana za najboljšo igralko za nagrado Rita Moreno. Reno je bila moja najtežja vloga do sedaj, saj je muzikal poln plesa in sem se zanj morala naučiti stepa. Finale prve polovice predstave vsebuje desetminutno solistično step točko!"

5. Pogled iz moje sobe

"Pogled iz moje sobe v San Joseju je – magičen. Ob večerih rada odprem okno, občudujem kalifornijske sončne zahode in berem romane Stephena Kinga."

6. Moja družba

"S prijateljicami Kiero (Kiki), Alysso (Lyss), Sophie (Mo) na ameriškem maturantskem plesu – prom. Tukaj skupini najboljših prijateljic pravijo squad. Najraje gremo v Santana Row na pečen kruh/toast s topljenim sirom (grilled cheese) ali pa si naredimo filmski večer in domov naročimo pico."

7. Obisk slovenske prijateljice

"Konec avgusta pride k meni Maria, moja najboljša prijateljica iz Slovenije, s katero se poznava že več kot deset let.

prejšnji članek
Prezgodnje slovo: Prekletstvo, ki je odneslo tudi Cavazzo
Svet slavnih
Prezgodnje slovo: Prekletstvo, ki je odneslo tudi Cavazzo
naslednji članek
Tudi vam ne uspe shujšati?
Zdravje
Tudi vam ne uspe shujšati?