pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski Toše, ki to ne želi biti

5. 8. 2016; 09.03
Avtor: Roman Turnšek/Zvezde
Eva Černe in Damir Kovačič

foto: Osebni album

Damir Kovačič pravi: »Nisem slovenski Toše!«

Slovenski pevec Damir Kovačič, ki po videzu močno spominja na pokojnega Makedonca Tošeta Proeskega, je sprva razmišljal o plesni karieri, šele potem je postal pevec. Svojo poklicno pot je namreč začel kot profesionalni plesalec ter kot tekmovalec in trener hip hopa. Hkrati pa se je začel preizkušati kot pevec v dveh fantovskih zasedbah in se ravno toliko navdušil nad petjem, da se je odločil za solistično kariero in pred tremi leti izdal svojo prvo zgoščenko. V tistem času pa se je začelo še nekaj drugega. Številni ljudje so ga na vsem lepem začeli imenovati kar slovenski Toše. Ko se je srečeval z glasbenimi uredniki, producenti, glasbeniki in poslušalci, mu je večina med njimi omenila, da je neverjetno podoben Proeskemu. »Sam se tega nisem zavedal in na začetku je bilo simpatično, a nič več kot to,« pravi. Je bilo pa zanj nepozabno doživetje, ko je skladbe za svojo zgoščenko snemal v Makedoniji. Tam so bili nad njegovo podobnostjo s Tošetom presenečeni tudi ljudje, ki so ga poznali in delali z njim.

foto: Osebni album

»Toše je bil velik zvezdnik, tudi sam sem bil njegov oboževalec. Imel sem srečo in čast, da sem ga tudi osebno spoznal. Vendar tega nisem nikoli želel izkoriščati. V glasbi se moraš dokazati sam, kar je navsezadnje tudi moja želja. Rad bi bil jaz. Sem pa sprejel izziv, ko so mi ponudili, da mi naredijo nov aranžma ene od njegovih pesmi, in posnel sem jo za zgoščenko.«

Damir si v glasbi vsekakor želi uspeti zaradi svojega dela, ne zaradi podobnosti s komer koli. Na nastopih pa z veseljem zapoje tudi kakšno Tošetovo skladbo, saj ga pogosto prosijo za to.

foto: Facebook

Svojo glasbeno pot pa si utira tudi na Balkanu. Predvsem na festivalih, kot sta Darfest in Sunčane skale, ter prireditvah Balkan music awards in Beogradski pobednik, kjer pridno osvaja nagrade. Kljub temu pa ga boste le redko opazili v medijih, kadar se ne omenja v povezavi z glasbo, saj s svojim dekletom in pasjimi prijatelji raje uživa v zasebnosti.

prejšnji članek
Bombažno perilo je vedno boljše!
Zdravje
Bombažno perilo je vedno boljše!
naslednji članek
Znani slovenski hokejist čisto spremenjen
Svet slavnih
Znani slovenski hokejist čisto spremenjen