franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princesi bi morali biti pomembnejši

3. 11. 2016; 07.00
Avtor: sn
andrew (2)

Princ Andrew je od nekdaj zelo ponosen na svoji hčerki in jima svojo podporo tudi javno izraža. foto: Profimedia

Britanski dvor vsaj navzven deluje kot eden med najbolj složnimi na svetu, a tudi v raju so kdaj težave. Tokrat želi razmerje moči med pripadniki monarhije spremeniti princ Andrew (56).

Poznavalci dogajanja v angleški kraljevi družini pravijo, da je bilo posredovanje princa Andrewa v korist njegovih hčera Beatrice (28)in Eugenie (26) pričakovano.

Mladenki namreč kljub svojemu visokemu položaju, izobrazbi in popolnemu, uglajenemu obnašanju nista polno vključeni v kraljevsko življenje.

Eugenie, ki je svojega izvoljenca že predstavila kraljici, bi lahko na dogodke hodila v dvoje. foto: Zimbio

Moteča trojka?

Za večino uradnih dogodkov ter vse pomembne protokolarne dogodke in obiske so običajno zadolženi princa Harry in William ter njegova žena Kate, za princesi, ki sta sicer sedma in osma v liniji za zasedbo prestola, pa se večkrat zdi, kot da sta le stranski igralki oziroma sta ves čas v senci velike trojke, kot se je izrazil Andrew.

Skrbni oče je svoje pripombe sicer naslovil kar na najvišjo instanco – kraljico Elizabeto; ta je za razsodnika v zadevi določila svojega najstarejšega sina, princa Charlesa (67), ki pa svojega mnenja oziroma navodil še ni razkril.

Beatrice je trenutno brez spremljevalca in ima zato časa na pretek. foto: Profimedia

Pripravljeni na svoji vlogi

Tako Beatrice kot Eugenie bi polno zaposlenost z dolžnostmi, ki jih jima narekuje njun stan, menda opravljali z vso odgovornostjo in veseljem. Tudi čas, da zablestita na plemiški sceni, se zdi, da je ravno pravi.

Starejša se je po desetih letih zveze razšla z dolgoletnim fantom, ki je veljal že za člana družine, poslovnežem Davom Clarkom, in ima zdaj seveda časa na pretek. Mlajša pa že šesto leto živi mirno ljubezensko zgodbo z gostinskim menedžerjem Jackom Brooksbankom, ki bi se glede na svojo podobo in šarm na protokolarnih dogodkih prav dobro odrezal kot njen spremljevalec.

Čeprav so zahteve princa Andrewa v javnost pricurljale že pred nekaj dnevi, je odziv iz Buckinghamske palače jasen: ne komentiramo. Poznavalci pravijo, da je to jasen znak, da je tema še kako vroča.

foto: Profimedia

Domovanje kraljevih članov v Kensingtonski palači je v vsakem pogledu luksuzno. Kate in William ter Harry so z javnostjo celo delili, v kakšnem stilu opremljajo svoje prostore. Kolikšne sobane in koliko jih je dodeljenih Beatrice in Eugenie, pa se ne ve. A Andrew je jasen: statusu primerno jima v palači pripadajo tudi večji prostori, kot jih imata trenutno.

prejšnji članek
Iskreno priznanje Giannija Rijavca
Svet slavnih
Iskreno priznanje Giannija Rijavca
naslednji članek
Domača lekarna za težave s sečili
Zdravje
Domača lekarna za težave s sečili
#obraziavenija
obraziavenija