stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski igralec doživlja novo srečo

16. 2. 2017; 09.30
Avtor: Andreja Comino/Revija Zvezde
jan bucar
Lani je postavnega igralca in voditelja Jana Bučarja zadela amorjeva puščica. Zaljubil se je v novinarko in bodočo doktorandko, lepo dolgolasko Uršo Evo Pucelj. Med klepetom na kavi sta nam zaljubljenca zaupala, kako sta se spoznala, kaj ju navdušuje drug pri drugem in kakšne načrte imata za prihodnost.

Ljubljana je majhna, zato ni čudno, da se prej ali slej vsi nekako srečamo. Tako je bilo tudi z Janom in Uršo Evo. Leta 2015 sta se srečala na premieri filma Psi brezčasja v Kinu Šiška. »Skupaj sva spila pijačo, ugotovila skupna poznanstva in šla vsak po svoje. Nato se nisva videla skoraj eno leto. Nekajkrat sva se dogovarjala, da bi se dobila, a se nama ni izšlo. Naključje je hotelo, da Urša Eva živi v isti ulici kot moj bratranec. Ko sem ga šel obiskat, sem jo srečal. Zanimivo pri tem je, da sem tik pred tem, preden sem jo uzrl, dejansko pomislil nanjo. In takrat se je nekaj v meni premaknilo. Sprva sem hotel navezati stik z njo na Facebooku, a je bila ravno takrat na 'dieti od družbenih omrežij'. Dejala mi je, da obstajajo tudi drugi načini komunikacije. Tako mi je na prefinjen način dala svojo telefonsko številko. Nato so se stvari počasi začele dogajati,« vesel pripoveduje igralec.

Romantični začetek

31. oktober, noč čarovnic, velja za začetek njunega razmerja. »Takrat je bilo v zraku magično vzdušje. Z Janom sva se dogovorila za izlet v Tivoli in na Rožnik, ki se je raztegnil na pet ur in končal s poznim kosilom oziroma zgodnjo večerjo,« se spominja Urša Eva, ki na FDV-ju dela doktorat s področja nevrolingvističnega programiranja v sferi marketinga in v okviru neodvisne filmske produkcije pod režijsko taktirko Gorana Ajtiča snema kratki triler Zarota.

Z vsakim zmenkom je bil igralec bolj navdušen nad dolgolasko: »Bolj ko sem jo spoznaval, bolj me je očarala: s svojo senzibilnostjo, poglobljenim dojemanjem, čustvenostjo, strastjo, s katero počne stvari.« Njej je bil všeč, ker okoli sebe širi pozitivno energijo: »Je zelo simpatičen in zanimiv moški. Cenim njegovo strastno predanost ljudem in področjem, za katere se odloči, senzibilnost, avtentičnost. Da ne govorim o kreativni romantičnosti in humorju. Denimo, ko mi je v prednovoletnem času, ko sem obležala zaradi viroze, iz cvetličarne poslal prekrasen šopek amarilisov s sporočilom, v katerem je bila na roke napisana pesem Pabla Nerude. Ali pa ko me je peljal na balet Romeo in Julija. Na koncu me je v internem bifeju še predstavil Romeu,« se nagajivo smeji Urša Eva, ki je ravno na dan tega intervjuja z Janom praznovala prvega četrt leta njune zveze. Po intervjuju sta šla praznovat – na kosilo in kozarec vina. Za zdaj še ne živita skupaj, vendar sta njuni stanovanji le deset minut hoje narazen. Skupaj preživita precej časa, sproti pa se dogovarjata, kje bosta »gostovala«. Skupaj uživata v drobnih radostih, kot so gledanje filmov, igranje košarke, pokušanje eksotičnih jedi in dolgi sprehodi v naravi.

Jana že spremljamo v novi sezoni oddaje Moja mama kuha bolje, kmalu pa se na televizijske ekrane vrača tudi kot kletar Igor Ocepek v seriji Usodno vino. foto: Pop TV

Med delom in užitki

Voditelj kulinarične oddaje priznava, da rad dobro jé. Za zdaj z Uršo Evo še nista kuhala skupaj, zato pa toliko bolj uživata v kulinarični ponudbi prestolnice. Všeč jima je azijska hrana, nestrpno pa čakata začetek Odprte kuhinje, kjer so na nekaj sto kvadratnih metrih zbrani okusi z vsega sveta. »Imam različna obdobja, mesece, ko ne skuham nič, potem pa se zapodim v kuhinjo in ustvarjam. Zdaj so meseci restavracij. Ni mi nujno, da je hrana skuhana doma. To je laže početi, ko imaš več časa in nisi pod pritiskom obveznosti. Tako pa ob gledališču in angažmaju v Usodnem vinu ne najdem še časa za kuhanje,« je iskren. Prosti čas raje preživlja s svojo izvoljenko, s katero imata v načrtu še kopico stvari: kakšen krajši izlet, poleti pa bi se rada odpravila v Azijo. Jan mora še izkoristiti bon za novo smučarsko opremo, ki ga je za štirideseti rojstni dan dobil od svojih domačih. Včasih je veliko smučal, nato deskal, odkar so izumili karving smuči, pa spet smuča. Tako se že zdaj veselita skupnega smučanja. Kmalu bo še valentinovo, vendar mu je veliko ljubši slovenski praznik ljubezni – gregorjevo, ko se ženijo ptički. »Raje imam praznike ljubezni skozi vse leto kot pa tiste dneve, ki jih zapoveduje komerciala,« pravi.

prejšnji članek
FOTO: Slavna igralka s prozorno obleko buri domišljijo
Svet slavnih
FOTO: Slavna igralka s prozorno obleko buri domišljijo
naslednji članek
Boris Kobal zakuhal nekaj velikega
Svet slavnih
Boris Kobal zakuhal nekaj velikega