pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Napad na Melanio in Ivanko Trump

3. 3. 2017; 06.30
Avtor: D. B.
donald trump melania ivanka

foto: Profimedia

Ker sta belopolti in vitki, ne moreta biti zagovornici ženskih pravic?

Pred kratkim se je ena od novinark CNN-a v svojem prispevku obregnila ob prvo damo ZDA Melanio Trump in predsednikovo hčer Ivanko Trump. Nekateri mediji so zapis novinarke Jill Filipovic označili za neprimeren.

Avtorico je, kot je razvidno iz prispevka, zmotilo predvsem to, da je predsednik ZDA in Melaniin mož Donald Trump na eni od novinarskih konferenc dejal, da mu je všeč, če ga novinarji sprašujejo o njegovi ženi, ki se zavzema za pravice žensk. 

»Opazovalci dogodkov v Beli hiši se najbrž sprašujejo, kdaj natančno je Melania Trump postala zagovornica feministk. Ni ravno veliko znakov feminizma, razen če upoštevamo nekaj njenih arhaičnih in precej neumnih zadolžitev, kot sta te dve, da gospa Trump raje živi v newyorškem stanovanju kot v Beli hiši, ter njena skrb, da bo ustrezno nadzorovala velikonočno cvetlično aranžiranje,« piše Filipoviceva. Prispevek se nadaljuje s kritiko na račun Melanie in Ivanke, saj, po mnenju avtorice ženska, ki »napade« medij (Daily Mail op. p.), preprosto ne more biti feministka.

»Obe tako Melania kot Ivanka nista videti kot feministki. Videti sta kot Trumpov prototip ... Melania je pred časom na Floridi dejala, da podpira iniciative, ki so blizu njenemu srcu in ki imajo vpliv na ženske in otroke po svetu.  Vendar si je v redkem javnem govoru sposodila moževe besede, ko je medije označila za opozicijo,« piše Filipoviceva. Iz tega je mogoče sklepati, da po novinarkinem mnenju  ženske, ki medije označijo za opozicijo nimajo več vstopa v liberalni feministični klub.

Ivanka in Melania Trump ne moreta biti zagovornici ženskih pravic, so prepričani nekateri ameriški mediji. foto: Profimedia

Krivi, ker nista debeli in grdi

»Novinarka je kritizirala Melanio tudi zato, ker služi denar, kar po njenem mnenju v feminističnem svetu ni dovoljeno,« je bil kritičen do zapisa Filipoviceve spletni portal Intellihub. Najbolj pa je sicer omenjen portal zmotil Filipovicin argument, da Melania in Ivanka ne moreta biti feministki, ker ljubita svoja moža, nista debeli in sta belki.

»Melania in Ivanka sta dobro kritje Trumpovemu nenaklonjenemu odnosu do žensk. Obe namreč pasivno stojita ob njem, sta konvencionalni ženski z okusom, poslušni in pripravljeni izpolnjevati ukaze moških. Poleg vsega tega pa sta še lepi – belopolti in vitki,« zaključi Filipoviceva.

Je CNN s tem zapisom prekoračil mejo dobrega okusa? V to so prepričani nekateri ameriški mediji.

O bitki, ki jo Melania bije z mediji, pa si lahko več preberete TUKAJ.

prejšnji članek
Impotenca vpliva tudi na odnos
Odnosi
Impotenca vpliva tudi na odnos
naslednji članek
Test: Izberite list in preverite, kaj izbira pove o vaši osebnosti
Zdravje
Test: Izberite list in preverite, kaj izbira pove o vaši osebnosti
#nasazenazenska
nasazenazenska