nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Šokantno! Ingver povzroča raka!

1. 4. 2017; 08.05
Avtor: B.V.
ingver

Ingver foto: Arhiv Svet24

Verjetno ga imate tudi vi v svojih kuhinjah, morda ga celo vsako dnevno uporabljate v jedeh in smutijih. Nikar, saj so zadnje kanadske raziskave o ingverju naravnost šokantne.

Dolga leta je veljal za naravni antibiotik, na internetu je mogoče najti na tisoče člankov o tem kako zelo zdrav in koristen je, a zadnje raziskave o ingverju so vse prej kot odlično branje. Kanadski raziskovalci z Univerze Ontario so v več kot desetletni študiji prišli do šokantnih dognanj. Podganam so vsakodnevno v prehrano dodajali ščepec ingverja, skoraj vseh 1000 podgan, ki so služile kot reprezentativni vzorec, pa so po končani raziskavi obolele za rakom. Najbolj pogosto se je rak pojavljaj na področju grla, prebavil in rodil. Slednji je bil tudi najbolj agresiven, saj so že pred samim odkritjem pojavile metastaze in uboge podgane so izdihovale v hudih mukah. 

In kaj naj bi pravzaprav povzročalo raka? Ingver vsebuje tako imenovani sunrumin, ki mu daje značilno rumeno barvo, ko ga prerežemo in v rednih odmerkih predstavlja izredno nevarnost za naše zdravje. Ste tudi sami opazili, da se po ingverjem čaju vaše telo ogreje in si ga zato še toliko raje privoščite v hladnih zimskih dneh, ko zunaj bije sibirski mraz. Za ta toplotni učinek je kriv nihče drug kot zloglasni sunrumin, ki v našem telesu sproži procese segrevanja celic, ki tako ostajajo v kislem stanju, od tu pa smo le še korak oddaljeni do žalostne zdravstvene diagnoze imenovane rak. 

A še obstaja kanček upanja. 15 podgan, pri katerih so raka še pravočasno odkrili, so začeli zdraviti z velikimi količinami mlečne čokolade, kar se je izkazalo za pravi čudež. Podganam se je zdravstveno stanje v odsotnosti ingverja rekordno hitro popravilo, že po nekaj dneh uživanja kilograma mlečne čokolade na dan, so se začeli pojavljati prvi vzpodbudni rezultati, po mesecu dni, pa so podgane povsem ozdravele, še več, notranji organi so se jim povsem pomladili, nekatere so se celo vrnile v rodno dobo. Vsekakor velja razmisliti, ko boste naslednjič posegli po ingverju, verjetno bo dosti bolj zdravo, če si boste privoščili tablico ali dve mlečne čokolade.

Prispevek je prvoaprilska potegavščina.

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Je kmet pretiraval?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Je kmet pretiraval?
naslednji članek
To so čevlji, ki postavljajo letošnje trende
Moda&Lepota
To so čevlji, ki postavljajo letošnje trende