stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tragična smrt: Goltal tablete, ki mu jih je priskrbel prijatelj

19. 4. 2017; 11.01
Avtor: D. B.
Mayte Garcia, Prince

Mayte Garcia, nekdanja žena glasbenika Princea, je bila zaradi njegove smrti povsem na tleh. foto: Profimedia

Tablete proti bolečini je imel skoraj na vsaki polici. Razkrito, kaj so preiskovalci odkrili na domu ameriškega glasbenika Princea kmalu po njegovi smrti.

Dokumenti, ki so jih predložili sodišču, so razkrili, da so preiskovalci na posestvu priljubljenega ameriškega pevca Princea Paisley Park v Minnesoti našli večjo količino tablet, ki so bile izdane na ime njegovega prijatelja in telesnega čuvaja, piše BBC.

V dokumentih ni razkrito, kje je Prince dobil zdravilo fentanil, ki je bilo lani 21. aprila usodno za slavnega pevca. Medicinski strokovnjaki so sklepali, da je umrl zaradi prevelikega odmerka omenjenega zdravila. Po njegovi smrti pa niso zaradi tragičnega dogodka nikogar sodno preganjali.

Dokumente so razkrili šele v ponedeljek, saj so se tožilci pred tem bali, da bi lahko potencialne priče dogodka pobegnile iz države ali pa bi uničile dokaze. V njih je razkrito še, da so na Princeovem domu našli tudi zdravila, označena z Watson 853, ki so opioidni analgetik in se uporabljajo proti bolečini, revmi, artritisu in kašlju. Dokumenti s sodišča so poleg tega razkrili, da so narkotike, ki so jih pevcu predpisali na recept, našli tudi v raznih drugih stekleničkah, celo v škatlici za vitamine. 

Preiskovalci so vedeli za pevčevo borbo z odvisnostjo od zdravil, ki naj bi bila posledica zlorabe predpisanih zdravil. Glede na poročilo o obdukciji je Prince samoiniciativno jemal fentanil, opioid, ki je močnejši od heroina. Slednji je bil zanj tudi usoden.

Več o Princeovi smrti pa si lahko preberete tukaj! 

prejšnji članek
Poglejte, kaj je Tanji Ribič naredila njena hčerka
Svet slavnih
Poglejte, kaj je Tanji Ribič naredila njena hčerka
naslednji članek
Z ličili pokažite svoj notranji žar
Moda&Lepota
Z ličili pokažite svoj notranji žar