Resničnostni šovi
 

Alma Rekić: Skrbelo me je zaradi sina

23. 4. 2017; 08.01
Avtor: D. B.
alma rekić prava 2

"Osnovni bonton za mizo mora biti," pravi Alma Rekić. foto: M24

Sodnica tekmovalne kuharske oddaje MasterChef Slovenija o hladnem srcu, senzacionalističnih komentarjih, družini, hujšanju in slaščicah.

Ali pogledate posnetke televizijske oddaje MasterChef?
Če mi čas dopušča, pogledam oddajo.

Ste vedno zadovoljni s svojimi nastopi v šovu?
Z nastopi sem, mogoče včasih nisem zadovoljna s kakšno pričesko ali ličilom, za katere sem mislila, da bodo boljši, kot se nato izkaže, da so. 

Mediji vas označujejo kot najstrožjo sodnico MasterChefa Slovenija z ledenim srcem. Vas motijo takšne medijske oznake?
Mediji mi ne pomenijo toliko, da bi mi bilo mar, kaj pišejo. Tega ne spremljam in mi ni pomembno.

Zdi se mi, da so včasih vaši komentarji v šovu nekoliko senzacionalistični. Ali ustvarjalci šova to od vas zahtevajo?


Mislim, da niso, razen, če za vas pomeni direktnost senzacijo ... povem oziroma dam mnenje o krožniku, jedi, ki je pred mano. Dam mnenje, ki je realno, in takšno, kot je. Včasih na en, včasih na drug način. Ne zavijam v celofan in dam na vrh pentljo. Mogoče le niste pripravljeni slišati realno stanje, raje olepšujete in ne poveste iskrenega mnenja? Takrat nastopijo težave. Takrat marsikdo ne ve, kje je naredil napako, in je ne more popraviti. Dopovedujejo mu, kako dobro kuha, zato začne v to verjeti. Po druge strani pa oseba, ki ne pove direktno, to pove za hrbtom. Kaj je bolje? Zahrbtnost? Laž?

Ste s katerim od tekmovalcev ali sodnikov v šovu stkali tudi prijateljske vezi?
Če se s kom srečam, se pozdraviva, in če je možno, spijeva tudi kavo.

Salome vas letos kar ne more prehvaliti. Tako rekoč občuduje vas. Vas to preseneča?
Salome je ena redkih, ki me pohvali (smeh). Je mogoče ena redkih, ki dojame, zakaj takšni komentarji, ki jih je težko poslušati. Menim, da razume, da so ti komentarji predvsem konstruktivni, in da če jim prisluhneš, napreduješ in tako osebnostno rasteš.

Kaj menite o kuharski nadarjenosti letošnjih tekmovalcev?
V vsaki sezoni se najdejo izjeme, ki pokažejo talent. Marsikdo med njimi bi lahko imel uspešno kariero v kulinariki. Vse je odvisno od tega, kako bi svoje znanje unovčili. To so predvsem mladi tekmovalci, ki tudi sledijo modernim trendom.

Lani so vas Slovenci izbrali za najusodnejšo Slovenko leta (Fatalka leta 2016). Kako je ta prestižni naziv komentiral vaš mož?


Kako je komentiral, se ne spomnim. Me pa podpira v vsem.

Kdo pa sicer kuha pri vas doma?
Ko sem doma jaz to delam sama. Večkrat vskoči sin, vsi po malem, po potrebi.

Alma Rekić v šovu MasterChef Slovenija jedi ocenjuje skupaj s sodnikoma Karimom Merdjadijem (levo) in Luko Jezerškom. foto: M24

Se vaši domači 'znajo obnašati za mizo'?
Kakor kdaj oziroma priložnosti primerno. Res je, da zahtevam, da je miza pripravljena, tako kot mora biti. Za mizo imam zelo rada sproščene pogovore, pogovarjamo se o tem, kaj se nam je čez dan zgodilo, a sem vseeno tudi tista, ki opozarja na neprimerno obnašanje. Osnovni bonton za mizo pa mora biti.

Kako sin Denis sprejema vaš televizijski lik stroge sodnice?


Že v prvi sezoni me je najbolj skrbelo, kako bo to prenašal. Moram reči, da je bila zaskrbljenost odveč. Ne pogovarjava se, kaj in kako, oddajo spremlja in ima svojega favorita, a nikoli me ne sprašuje ničesar. Njegovi prijatelji in sošolci pa me imajo radi. S tem nimava težav. Vede se zelo odraslo, presenetil me je.

Kaj pa vas sicer najbolj razjezi?
V življenju nas marsikaj lahko razjezi. Kaj me najbolj ... uf, težko vprašanje. Krivične obsodbe. 

Ali se v času oddaje MasterChef zaradi številnih pokušin kaj zredite?
Ponavadi se zredim pred začetkom sezone (smeh).

Pravite, da ste pristašinja italijanske in francoske kuhinje. Najbrž je težko pri takšnih kuhinjah ohranjati vitko postavo ...
Ne glede na vrsto kuhinje je pridobivanje teže zame preprosta stvar. Imam težave z prekomerno telesno težo, zato si poskušam postaviti omejitve, obiskujem fitnes, jem zdravo prehrano, vendar je to zaradi narave dela in tempa, ki ga imam, včasih dalj časa nemogoče. So obdobja nihanja.

Sicer pa so vaša specialiteta slaščice ...


Nisem slaščičar, v to sem bila nehote potisnjena, a sem s svojo trmo želela dokazati, da se lahko naučim tudi to. Med učenjem pa mi je slaščičarstvo zlezlo pod kožo. Menim, da imajo vrhunski slaščičarski krožniki v sebi ogromno kreativnosti, inovativnosti in zahtevnih tehnik in videti so čudovito.

Na katero sladico, ki ste jo pripravili v svojem življenju, ste najbolj ponosni?
Najbolj sem ponosna na sladico s kuharske olimpijade. Delala sem sladico, ki je imela 13 komponent, narejena je bila za 110 oseb, v 5 urah - od začetka do konca - z ogromno tehnikami in je bila zelo dobro ocenjena.

Katero sladico bi pripravili svojim gostom, če bi vas presenetili na vratih in bi imeli za pripravo le nekaj minut časa?
Najbrž bi bil to mlečni zdrob na drobljencu kosmičev, z oreščki in suhim sadjem. Dodala bi sadno kremo in čokolado oziroma peno iz čokolade.

Imate zaradi svoje medijske prepoznavnosti kdaj težave?
V kulinaričnih krogih sem prepoznavna že vrsto let zaradi tekmovanj ter ocenjevanj, tako v Sloveniji kot v tujini. Medijska prepoznavnost pa je nekaj povsem drugega. Včasih je prijetna, včasih pa tudi ne. Nisi vedno sproščen in pogosto nekako občutiš veliko oči, ki te spremljajo - kaj boš popil, pojedel, kupil, povedal ... To je ta težji del.

prejšnji članek
Znana Slovenka razkrila, kaj si misli o materinstvu
Svet slavnih
Znana Slovenka razkrila, kaj si misli o materinstvu
naslednji članek
Tanja Žagar za las ušla grdemu padcu
Svet slavnih
Tanja Žagar za las ušla grdemu padcu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.