kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Preučevala Melaniine fotografije, opazila nekaj čudnega!

24. 4. 2017; 09.01
Avtor: D. B.
melania twitter donald

foto: Twitter

Zakaj prva dama ZDA ne želi hoditi v službo?

Odkar je postala prva Dama ZDA, Melania Trump vzbuja pozornost javnosti, vedno ko se pojavi ob boku svojega soproga Donalda Trumpa, kar sicer ni ravno pogosto. O njegovem neprimernem obnašanju do soproge se piše pogosto in ravno to sproža vprašanja, ali je Melania sploh srečna.

Pisateljica Kate Imbach je zaradi tega preučila fotografije, ki jih je Melania objavila na twitterju, posebej pa jo je zanimalo, ali bo našla odgovor, zakaj se prva dama končno ne vseli v Belo hišo. Imbachova je preučila 470 fotografij ter odkrila zanimive vzorce v spletnih objavah prve dame ZDA.

"Zakaj prva dama ne želi priti v službo? Postala sem tako obsedena s tem vprašanjem, da sem na koncu v zgodovini Melaniinih objav na twitterju poiskala odgovor. Opazila sem, da je v obdobju treh let od 2012 do 2015 objavila 470 fotografij, ki jih je, kot je videti, posnela sama," piše Imbachova na svoji spletni strani. Pisateljica meni, da je izbira motivov in kadrov na fotografijah pove veliko o tistem, ki fotografira. In kaj je ugotovila o Melaniinem profilu?

foto: Twitter

V treh letih je Melania objavila le eno skupno fotografijo z možem. Na njej absolutno dominira on, medtem ko njenega obraza ni v fokusu "To je hkrati selfie in izbris samega sebe ter prikaz njenega položaja v njunem svetu," piše Imbachova.

Objavila je pet fotografij, na katerih sta Donald in njun sin Barrona. Vsaka od teh fotografij je posneta od zadaj, v nekaterih primerih z zadnjega sedeža prevoznega sredstva. "Fantje so spredaj, dekleta pa zadaj, to je očitno zanjo normalno, čeprav smo se nad tem na inavguraciji vsi zgražali. Ona živi življenje v ozadju," zaključi pisateljica.

"Melania večino časa preživi doma, kar ni tako običajno za milijonarko z zasebnim letalom. To je videti tudi po fotografijah, ki jih slika iz stanovanja, vedno iz enake perspektive. Na njih ni ničesar osebnega, pogled skozi okno je vedno isti, a iz njih izvira svojevrstna umirjenost in občutek varnosti," piše Imbachova, ki v tem vidi Melaniin odnos do drugih ljudi – vzvišena je nad ostalim svetom.

foto: Twitter

Z avtomobilom na "sprehod" v park

Odkrila je še, da je 57 fotografij posnela iz avtomobila, od teh pa ima 15 za glavni motiv Central Park. "Zanjo je sprehod vožnja skozi park. Ali gre sploh kdaj ven? Videti je, da ne. Bila je v Washingtonu in Barceloni, ali je ta mesta opazovala le iz avtomobila," še razmišlja pisateljica.

Edina fotografija živali, ki jo je objavila, je rak, če ne upoštevamo konjske dirke. "To je žival, ki živi sama v svoji hiši. Morda se lahko poistoveti z njo," se sprašuje pisateljica.

Prva dama redko objavlja selfieje, na katerih se vidi cel obraz. Tiste, na katerih se vidi, pa so tako retuširane, da je obrazne poteze nemogoče razbrati, ali pa se skriva za velikimi sončnimi očali.

foto: Twitter

"Selfieje, na katerih ni retuširana ali zakrita, pa obreže do te mere, da pokaže le dele telesa. Kakšen paradoks! Ona je nekdanja manekenka, javna osebnost, izjemno znana, ženska, ki je vedno na očeh javnosti, a lahko dela le selfieje, na katerih so deli telesa. Z drugimi besedami, skriva se celo takrat, ko predstavlja samo sebe," še pravi pisateljica.

Imbachova je zakjučila, da se Melania skriva pred javnostjo ter jo primerjala z Motovilko brez prinvca in brez dolgih las, ki je zaprta v zlatem stolpu.

foto: Twitter

"Skriva se in nič ji ni pomembno. Ne njena država, ne kako je videti, ne koliko nas njene odločitve stanejo. In pri tem ne občuti sramu, saj zanjo skrivanje pomeni varnost. Živi za steklom, v avtomobilih, stanovanjih, zasebnih letalih in privatnih posestvih. Nikoli ne hodi v javnost, med ljudi. Melania Trump je ženska, ki je v vsej Ameriki najmanj primerna za javno službo. Od nje ne moremo ničesar pričakovati. Živi v neki mračni pravljici, v kateri so ženske zaklenjene v stolpih. Nikoli ne bo rešila nikogar drugega kot sebe," je na koncu sklenila Imbachova.

prejšnji članek
Mož Simone Weiss na morje odpeljal Tanjo Žagar
Svet slavnih
Mož Simone Weiss na morje odpeljal Tanjo Žagar
naslednji članek
Na dan prišel takšen posnetek Severine!
Svet slavnih
Na dan prišel takšen posnetek Severine!