Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ko ugasnejo kamere: Salome golo iskreno o garaškem življenju

4. 5. 2017; 08.30
Avtor: V. M.
salome

Salome razkriva, kakšno je njeno življenje v resnici. foto: Maja Slavec

Salome je borka. Ne živi med oblaki. Njen pogled na svet je prizemljen, dlani marljive, vajene trdega dela za preživetje. 'Da bi videli luč na koncu tunela, je potrebno tudi kaj narediti,' pravi 48-letnica.

Z dvignjeno glavo lahko pove, da je zadnje leto čistila stranišča. Ni sedela na domačem kavču in sanjarila o boljših časih, kot to počnejo ravno tisti, ki tako radi nanjo kažejo s prstom.

''Veliko ljudi me obsoja pod krinko moje drugačnosti, v resnici pa gojijo negativna čustva zato, ker stopam po svetu z dvignjeno glavo ne glede na strmino prehojene poti. Nikoli se nisem pustila zatirati, vedno sem videla luč na koncu tunela, kateri sledim že vse svoje življenje in prav dobro vem, da jo bom tudi dosegla,'' je odločna Salome, ki jo jezi zlasti to, da jo obsojajo prav tisti, ki svojo luč opazujejo iz maminega kavča.

''Pravijo, da ni dela, ko pa se jih vpraša, kje so delo iskali, pa ne znajo povedati nič določenega. Alo, dragi moji, delo je, pa četudi je to čiščenje stranišč, kot sem jih zadnje leto čistila jaz in konec dneva utrujeno padla v posteljo, da bi nabrala energijo za naslednji delovni dan! Ampak oni že ne bi čistili stranišč, ker to delo ni za njih, tudi stregli ne bi, ker to ni zanje. Najlažje je živeti od socialne podpore in čakati na mamino pokojnino, pa na toplo kosilo, oprano in zlikano perilo, kajne?'' skomigne z rameni in zmaje z glavo Salome, ki meni, da so za takšen odnos mladine do življenja krivi izključno njihovi starši, ki so to dovolili. ''Dragi moji, da bi videli luč, je treba tudi kaj narediti, za začetek vsaj dvigniti rit iz fotelja, ugasniti televizijo, privoščiti sočloveku dobro, ne pa pljuvati po vsakemu, ki trdo dela, da bi mu bilo bolje.''

Salome nam še zaupa, da navkljub trdemu delu težko preživi. Biva namreč v podnajemniškem stanovanju, pravzaprav v garsonjeri, za katero mora mesečno odšteti 500 eur. Slednje je ob minimalni plači sila težko. ''Preživeti z 200 euri res ni lahko, hvala bogu, da imam prijatelje, ki mi pomagajo. Kljub vsemu se ne bom predala. Upanje umre zadnje in jaz se bom borila do konca. Zase! -  pravzaprav sem šele  v zadnjem času sebe postavila na prvo mesto. Žal mi je, da nisem že prej uvidela, da je tudi to zelo pomembno,'' modro pokima Salome.

Preberite si še: Maja iz Kmetije je povsem neprepoznavna!

foto: Facebook

prejšnji članek
Razkrito: Takšna je pevka Sia brez lasulje!
Svet slavnih
Razkrito: Takšna je pevka Sia brez lasulje!
naslednji članek
Konkurenca: Zaradi nje je Melania Trump zelo zaskrbljena!
Svet slavnih
Konkurenca: Zaradi nje je Melania Trump zelo zaskrbljena!
#nasazenazenska
nasazenazenska