benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ivanka Trump: Tako boste bolj produktivne

10. 5. 2017; 10.00
Avtor: K.M.
ivanka trump (2)

foto: Vir: Profimedia

Prva hči ZDA je izdala novo knjigo Ženske, ki delajo, v kateri razkriva skrivnosti poslovnega uspeha predstavnic ženskega spola.

Ivanka Trump je bila uspešna še preden je postala prva hči Združenih držav Amerike in svetovalka svojega očeta Donalda Trumpa, predsednika Združenih držav Amerike. Gre za poslovno žensko, ki je svojo kariero vedno uspešno kombinirala z zasebnim življenjem, zakonom in tremi otroki. Zdaj pa je v svoji knjigi Ženske, ki delajo: Zopet napisana pravila uspeha ( Women Who Work: Rewriting the Rules for Success) napisala, kako je uspelo njej. 

Za Ivanko je zelo pomembna dobra organizacija, zato je tu nekaj pravil, ki ji pri tem pomagajo:

1. Barvna označba koledarja

Ivanka svoj digitalni koledar označi z barvami. Vsako področje ima svojo barvo. To upraviči s tem, da že s pogledom na koledar vidi, s čim je zapolnjen njen dan, brez da bi prebrala, kaj točno je na sporedu. Po njenih besedah ima posameznik tako vizualni vpogled v svoje obveznosti. 

2. Odnos do osebnih ciljev naj bo enak kot odnos do kariernih ciljev

Kljub temu, da že vrsto let dela na svoji karieri in profesionalnem življenju, veliko časa načrtno nameni tudi svoji družini. ''Kariera vas ne sme ovirati pri preživljanju časa s svojo lastno družino,'' pravi Ivanka. V njenem urniku so tako redni zmenki brez otrok z njenim možem in redna aktivnost z otroki, s katerimi počne stvari, ki jih imajo radi oni. 

3. Vsaj enkrat na teden se odklopite

Ivanka se vsak teden v soboto popolnoma odklopi. Od sončnega zahoda v petek do sončnega zahoda v soboto ni dosegljiva preko elektronskih sporočil in telefona, ne gleda televizije in ne uporablja interneta, s tem sledi tudi načelom judovske vere, ki v soboto praznujejo šabat. V tem dnevu se posveti svoji zasebnosti in se napolni z energijo za nov delovni teden. 

4. Meditacija

Ivanka Trump izvaja transcendentalno meditacijo, s katero prične dan. ''S transcendentalno meditacijo sem pričela pred leti in v dnevu ne morem opraviti niti polovico dela, ki ga drugače, če dneva ne pričnem z njo. Dvajset minut je odličnih za sprostitev uma in povečanje produktivnosti,'' je v svoji knjigi zapisala Trumpova. 

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

prejšnji članek
Tanja Ribič sredi ceste hitela na pomoč
Svet slavnih
Tanja Ribič sredi ceste hitela na pomoč
naslednji članek
Kaj je Tanja Žagar razkrila s to izjavo?
Svet slavnih
Kaj je Tanja Žagar razkrila s to izjavo?