901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bivši mož Saše Einsiedler o mesenih užitkih

17. 5. 2017; 06.00
Avtor: K.A.
Tilen Pusar

Tilen Pusar foto: Facebook

Vse kaže, da je Tilen Pusar v življenju poskusil že različne vrste prehrane, še vedno pa prisega na meso, brez njega za zdaj preprosto ne more.

"Problem pri vegetarijanski hrani je padec testosterona. Potem odpadejo tudi meseni užitki, ki so ključno gonilo vsega ustvarjalnega sveta. Na zemlji smo fizična bitja, morda nekje v bolj razsvetljenem svetu, ali pa v mestu, če pa želim narediti kaj konkretnega ... Zgraditi ali napisati dober komad, rabim testosteron. Pa sem poskusil nadomestiti beljakovine iz rastlin nekajkrat, pa se začnem tresti od pomanjkanja ... Zaenkrat je tako," je na facebooku zapisal Tilen in seveda takoj sprožil burno razpravo pod svojo objavo. Mnenja so kot vedno pri tovrstnih debatah izjemno različna, a verjetno drži, da mora vsak posameznik najprej poslušati svoje telo in pri sebi odkriti kakšna je optimalna prehrana zanj in za njegov življenjski slog. 

Izbira je torej vedno na strani vsakega posameznika, zanimivo pa je, da se tudi vse več svetovnih športnikov odloča za vegansko prehrano in iz prehrane izloča gluten in ostalo predelano hrano. Med njimi je tudi vrhunski teniški igralec Novak Djoković, ki priznava, da je njegova prehrana skoraj v celoti veganska, le tu in tam si privošči ribo. Njegovi vrhunski rezultati vsekakor kažejo, da tudi večinoma veganska prehrana povsem zadostuje za vrhunskega športnika na najvišjem možnem nivoju.

Preberite še: Lado trenira za plesni nastop, Katarina se raje prepušča razvadam.

prejšnji članek
Klemen Bunderla se je znašel v težavah!
Svet slavnih
Klemen Bunderla se je znašel v težavah!
naslednji članek
MasterChef: Povabili Slovenko, ki je prepričala množice!
Resničnostni šovi
MasterChef: Povabili Slovenko, ki je prepričala množice!
#nasazenazenska
nasazenazenska