profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tanja Ribič se je tega sramovala ...

7. 6. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
regrat_tanja ribic (2)

'Pri nas doma nikoli ne mečemo hrane stran.' foto: Facebook

Nekoč jo je bilo sram, danes se zaveda, kako pomembnim vrednotam so sledili starši …

Igralka Tanja Ribič želi osvetliti problematiko vedno večjega deleža užitne hrane, ki roma med odpadke. V ta namen je s prijatelji na facebooku delila moder zapis, s katerim želi podpreti gibanje proti zavrževanju hrane. Ob tem je javnosti zaupala, da oba z Brankom prihajata iz skromnih družin, vrednote, ki sta se jih priučila, pa želita prenesti tudi v svoj družinski krog, pri čemer sta dosledna, saj hrane nikoli ne mečejo stran. Tanja je pojasnila še, kako varčno in preudarno ravnajo z ostanki, tudi tistimi, ki niso primerni za zaužitje. Spomnila se je tudi pranja plastičnih vrečk, ki je bilo nekdaj nekaj povsem običajnega: ''Ko sem postajala večja, me je bilo malo sram, zdaj pa vem, da je to bilo pravzaprav napredno in trajnostno početje.''

Igralka je bila na družabnem omrežju deležna velike podpore. Podatki Statističnega urada RS kažejo, da Slovenci v zadnjih treh letih med odpadke odvržemo vedno več hrane.  Leta 2015 je denimo vsak prebivalec v koš odvrgel približno 27 kg še užitne hrane. Slednje bi nemara lahko preprečili s pravilnim odnosom do hrane in širjenjem vrednot, ki so nekoliko potonile v pozabo. Če so se Tanjine modre misli dotaknile peščice ljudi, je zagotovo naredila korak k boljši prihodnosti.

Krogu isto mislečih so se pridružili tudi Tanjini sledilci, ki so priljubljeni igralki zaupali, kako skrbni so pri varčevanju in preudarnem ravnanju z dobrinami.

''Vas močno podpiram.Včasih se ni tako delalo s hrano. Bog ne daj!!! Če je kaj ostalo, se je jedlo še drugi dan ali pa dalo živalim. Kaj je to zavržena hrana, sploh nismo vedeli. Na kompostu so bili le olupki od krompirja ali zelenjave, pa še to smo pazili, da so bili čisto tanki. Apeliram še na druge ljudi, da isto delajo kot vi in pomagajo rajši tistim, ki stradajo,'' je zapisala ga. Lovse.



Gibanju prikimava tudi ga. Rena, ki prav tako pravi, da hrane ne mečejo stran.  ''Kruh posušim in naredim drobtine ali kruhove cmoke. Iz sadja, ki hoče ostati kuham hitre marmelade - bozanske so. Vrečk ne kupujem, imamo vrečke iz blaga ali košaro … Oooo jaaaa, da se živeti in preživeti z malo potrpljenja, iznajdljivosti in nič, prav nič ti ne sme biti težko narediti. In kaj ugotoviš? Sploh nisi lačen in v bistvu zelo dobro ješ in ne zapraviš veliko denarja za hrano. Narava nam nudi veliko dobrin, le prepoznati in ustvariti se jih naučiš ...''

Preberite si še: Tanja Ribič v igralskih čevljih Angeline Jolie?

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Tekmovalka pokazala svoje izklesano telo
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Tekmovalka pokazala svoje izklesano telo
naslednji članek
Za to fotografijo globokega dekolteja se skriva čustvena zgodba
Svet slavnih
Za to fotografijo globokega dekolteja se skriva čustvena zgodba