stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

VIDEO: Nikin Despacito v prekmurščini podivjal na YouTubu!

22. 6. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Energična pevka Nina Zorjan se je zopet pozabavala v domačem studiu, kjer je nastala energična priredba pesmi Despacito. 'Fejst pomale', poje Nika, kako je v prekmurski jezik ovila melodijo in poskočne ritme, pa si oglejte v videu, ki si je že po prvi uri prislužil vrtoglavo število ogledov.

Nika Zorjan foto: Facebook

Mlada prekmurska pevka Nika Zorjan je zopet zablestela pred kamero in publiko razvedrila z energično priredbo pesmi tega poletja Despacito. Tudi tokrat se je, kakopak, poigrala s prekmurskim jezikom in po patriotsko ritme odela v svoje ljubo narečje. Pogumno in domoljubno, kajne? Nika namreč nikoli ni skrivala svojih korenin, velja za ponosno Prekmurko, pristno dekle, ki se ne pretvarja, da bi ugajala.

In kako je nastala najnovejša priredba? ''Glede ustvarjanja priredb se osredotočam samo na svoj notranji instinkt. Če v sebi čutim, da določeno pesem posnamem, v tem primeru je to priredba, to takoj naredim. Isto se je zgodilo pri pesmi Despacito. Zelo mi je všeč, ogromno sem jo preposlušala in enkrat, ko sem se peljala v avtu sem ob poslušanju za foro dodala prekmursko besedilo, ki mi je takrat padlo na pamet in takoj sem ugotovila, da prekmurščina v tem komadu sploh ne zveni slabo. Tudi fant mi je takrat potrdil, da se sliši zelo zanimivo in tisti dan sem v roku pol ure napisala skoraj celotno besedilo in jo šla takoj posnet, ko sem prispela domov. Edino, kar sem dobesedno prevedla je Fejst pomale, kar pomeni zelo počasi, ostalo pa sem napisala tako, kot sem čutila,'' je za njena.si povedala Nika in dodala, da ji je zelo pomembno, da piše pozitivna besedila, ki bodo njo in pa ljudi, ki jo bodo poslušali, energetsko dvignili. ''Nekaj besedila je dodal tudi moj ati, en stavek pa še moja sestra.'' (smeh)

Kako pa je potekalo snemanje, se je v zakulisju pripetilo kaj zabavnega? ''Video smo snemali v Termah 3000 in najbolj smešno mi je bilo, ko se je naredila gneča okoli bazena, kjer je potekalo snemanje, ker je ljudi zanimalo, kaj delava, snemalcu pa je bilo zelooo nerodno,'' smeje pove navihana Nika.

Tudi sicer energična pevka prepeva v svojem narečju in čeprav so ljudje sprva dvomili, kako bo prepevanje v dialektu sprejela širša publika, pa se je drzna odločitev izkazala za fantastično potezo. Nika namreč s svojo energično podobo in prekmursko obarvanimi ritmi pošteno izstopa iz množice. In publika? Navdušena, pa ne le tista iz kokošje glave, Nika je s svojo izvirnostjo prepričala oboževalce po vsej Sloveniji.

Kakšni pa so odzivi na priredbo Despacito? ''V ponedeljek sem naložila videospot na YouTube in si nisem predstavljala, da bo tak boom efekt, kot je. Že po nekaj urah je video postal prvi najbolj predvajan video na youtubu (#1 on trendig), kar je še zdaj. Ljudje mi neprestano pišejo sporočila, mislim, norooo! Nisem si mislila, da bo tak nor efekt in hvaležna sem za to!''

Kako zveni Fejst pomale, pa preverite v spodnjem videu, ki ima že skoraj 80.000 ogledov …

prejšnji članek
Razdvojeno življenje priljubljene slovenske voditeljice
Svet slavnih
Razdvojeno življenje priljubljene slovenske voditeljice
naslednji članek
Pevka Adele zopet pokazala svojo čustveno plat
Svet slavnih
Pevka Adele zopet pokazala svojo čustveno plat