marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Zadnji posnetek pred smrtjo: Trpljenje v očeh Marilyn Monroe
| D. B.

Zadnji posnetek pred smrtjo: Trpljenje v očeh Marilyn Monroe

Ne le fotograf, tudi igralkina hišna pomočnica je čutila, da nekaj ni v redu.

To je zadnji posnetek Marilyn Monroe (spodaj). Nastal je konec julija 1962 in na njem znana igralka fotografu Georgeu Barrisu pozira na plaži. Na posnetku lahko opazimo tudi mimoidoče, ki so opazovali dogajanje.

George je kasneje izjavil, da se je videlo, da igralko "nekaj muči". Njeno razpoloženje je nihalo od histeričnega smejanja do joka brez razloga. Bila je raztresena in ni poslušala, kaj so ji govorili.

Videla svetlobo, a ni mogla vstopiti

Marilyn Monroe so našli mrtvo v njenem stanovanju v zgodnjih jutranjih urah, našel jo je njen psihiater Ralph Greenson. Igralkina hišna pomočnica Eunice Murray je takrat čutila, da nekaj ni v redu. Videla je svetlobo pod vrati njene sobe, a ni mogla vstopiti. Vest o njeni smrti je bila na naslovnici vseh takratnih časnikov.

Stopnja samomorov se je v Los Angelesu po igralkini smrti precej povečala, časniki pa so vsak dan sprejemali na desetine pozivov in pisem z zahvalami bralcev, da lahko izvedo, kaj se je zgodilo z znano igralko in pevko, piše spletni portal The Wintage News.  

Na pogrebu najslavnejše blondinke so prisostvovali le njeni najbližji, medtem ko je bilo okoli pokopališča zbranih na stotine opazovalcev.

Tako velika igralkina priljubljenost je bila posledica njene javne podobe. Marylin je bila po eni strani seks simbol, modna ikona in ena od najbolj znanih hollywoodskih zvezd, po drugi strani pa lepotica z burnim življenjem, s tragičnim otroštvom in z ekscesnim obnašanjem.

O njej so pisali tako novinarji kot feministke. Eni so jo imeli za žrtev studiev, ki so ji uničili življenje, drugi pa za borko za svobodo, ki na koncu ni imela moči, da bi zdržala pritisk in pričakovanja javnosti.

Preberite tudi: Jani Jugovic o svoji srčni izbranki s takšno resnico. Kliknite tukaj!