mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zadnji posnetek pred smrtjo: Trpljenje v očeh Marilyn Monroe

17. 7. 2017; 07.30
Avtor: D. B.
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe so našli mrtvo v njenem stanovanju v zgodnjih jutranjih urah. foto: Profimedia

Ne le fotograf, tudi igralkina hišna pomočnica je čutila, da nekaj ni v redu.

To je zadnji posnetek Marilyn Monroe (spodaj). Nastal je konec julija 1962 in na njem znana igralka fotografu Georgeu Barrisu pozira na plaži. Na posnetku lahko opazimo tudi mimoidoče, ki so opazovali dogajanje.

George je kasneje izjavil, da se je videlo, da igralko "nekaj muči". Njeno razpoloženje je nihalo od histeričnega smejanja do joka brez razloga. Bila je raztresena in ni poslušala, kaj so ji govorili.

Videla svetlobo, a ni mogla vstopiti

Marilyn Monroe so našli mrtvo v njenem stanovanju v zgodnjih jutranjih urah, našel jo je njen psihiater Ralph Greenson. Igralkina hišna pomočnica Eunice Murray je takrat čutila, da nekaj ni v redu. Videla je svetlobo pod vrati njene sobe, a ni mogla vstopiti. Vest o njeni smrti je bila na naslovnici vseh takratnih časnikov.

Stopnja samomorov se je v Los Angelesu po igralkini smrti precej povečala, časniki pa so vsak dan sprejemali na desetine pozivov in pisem z zahvalami bralcev, da lahko izvedo, kaj se je zgodilo z znano igralko in pevko, piše spletni portal The Wintage News.  

Na pogrebu najslavnejše blondinke so prisostvovali le njeni najbližji, medtem ko je bilo okoli pokopališča zbranih na stotine opazovalcev.

Tako velika igralkina priljubljenost je bila posledica njene javne podobe. Marylin je bila po eni strani seks simbol, modna ikona in ena od najbolj znanih hollywoodskih zvezd, po drugi strani pa lepotica z burnim življenjem, s tragičnim otroštvom in z ekscesnim obnašanjem.

O njej so pisali tako novinarji kot feministke. Eni so jo imeli za žrtev studiev, ki so ji uničili življenje, drugi pa za borko za svobodo, ki na koncu ni imela moči, da bi zdržala pritisk in pričakovanja javnosti.

Preberite tudi: Jani Jugovic o svoji srčni izbranki s takšno resnico. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Slavni igralec na bazenu uživa z 20 let mlajšo
Svet slavnih
Slavni igralec na bazenu uživa z 20 let mlajšo
naslednji članek
Marko se ne vrača v objem bivše
Svet slavnih
Marko se ne vrača v objem bivše
#nasazenazenska
nasazenazenska