Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čustveni nastop talentke, ki je preživela letalsko nesrečo

27. 7. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Kechi-Okwuchi

Kechi Okwuchi se ni nikoli predala. Upanje je našla v glasbi. foto: Facebook

Pred vami je zgodba o talentki Kechi Okwuchi, ki je močno ganila občinstvo in žirijo šova Amerika ima talent. A ne le zaradi svojega glasu … Nepredstavljiva izkušnja, volja, moč, upanje …

Ko je Kechi Okwuchi stopila na oder priljubljenega šova, se je vanjo zazrlo na stotine radovednih oči. Njeno telo je pričalo o tem, da je nekoč prestala grozljivo izkušnjo, ki so ji jo prizadeli ognjeni zublji. Toda, da se bo na odru, pred kamero odvila tako osupljiva pripoved, si ni nihče predstavljal niti v sanjah.

28 – letnica je namreč preživela letalsko nesrečo, v kateri je izgubilo življenje 107 potnikov. Ko je letalo strmoglavilo v Nigeriji, je štela komaj 16 let. Preživela sta le dva potnika. Ali je imela srečo, da je preživela strmoglavljenje letala, se je spraševala premnogo mesecev, ko je negibna ležala na bolniški postelji, povita od glave do palcev na nogah. Trpela je peklenske bolečine, soočala pa se je tudi z duševnimi ranami, izgubila je namreč svojo mladost, življenje, ki bi ga lahko živela … Kechi je bila namreč povsem iznakažena, v letih po nesreči je prestala več kot 100 operacij, njena koža pa je bila še vedno ovita v sledi ognjene nesreče.

''Ko sem toliko časa ležala na bolniški postelji, je bila glasba edini pobeg iz nočne more. Ravno zato, mi še danes tako veliko pomeni. Moje telo je bilo prekrito z opeklinami, a srce je bilo, glasba pa me je odpeljala daleč proč. Prepevala sem čisto vsak dan,''  je Kechi z vidnim nelagodjem zaupala žirantom, ki so osupnili nad njeno izpovedjo.

Kechi je v trenutku osvojila občinstvo, njen žameten glas je napolnil dvorano, zgodba, ki se je vtisnila v sleherno srce, pa je melodijo ponesla izven zidov in vseh nevidnih okvirjev. Njen videz je izražal moč, glas upanje, neomajna volja pa je pričala o tem, da bo živela polno, ne glede na sledi, ki jih je na njeni koži pustila kruta usoda.

Dragi bralci, prisluhnite Kechi Okwuchi …

Preberite si še: Heidi Klum navdušena! To je talent, ki se je rodil iz bolečine.

prejšnji članek
Ko jo je Peter Poles srečal, ni mogel skriti veselja
Svet slavnih
Ko jo je Peter Poles srečal, ni mogel skriti veselja
naslednji članek
Znana mamica je zaradi tega izjemno hvaležna
Svet slavnih
Znana mamica je zaradi tega izjemno hvaležna