nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Iz zakulisja nove sezone Ene žlahtne štorije

15. 8. 2017; 06.00
Avtor: Sonja Javronik/Vklop
Ena žlahtna štorija

Nekateri se poigravajo z idejo o novi sezoni Ene žlahtne štorije. foto: Mediaspeed

To jesen na spored Planeta TV prihaja šesta sezona Ene žlahtne štorije, zato smo pokukali, kaj se dogaja na snemanju serije.

Še pred tremi leti so televizijski »strokovnjaki« skeptično spremljali priprave na snemanje prve prave slovenske telenovele, češ da to domačih gledalcev sploh ne zanima. Pa so bili v veliki zmoti – prihaja že šesta sezona Ene žlahtne štorije!

Samo zato, ker pred Štorijo na nacionalki niso prepričali s hudo konfuzno serijo Strasti, še ni bilo treba sklepati o nezanimanju gledalcev, saj smo tudi pred desetletji že videli, da se dobre domače serije ne le dobro, pač pa izjemno gledajo. Serija Ena žlahtna štorija je imela dober zaplet – štiri hčerke, ena dediščina in kup težav –, prekrasne posnetke Brd in dovolj terminov predvajanja, da si do naslednjega dela še vedno zapomniš zgodbo, da ni poskrbela zgolj za rekorde gledanosti na Planetu TV, pač pa tudi za pravo renesanso domačih serij. Kar je verjetno za domačo produkcijo sploh najpomembnejši dosežek; ne samo zato, da imajo ustvarjalci dovolj dela, ampak tudi zato, ker kvantiteta prinese tudi kvaliteto.

Na snemanju zelo uživa tudi Lea Mihevc. "Snemanje je super, ekipa je sproščena. Zelo prijetno je delati z vsemi. In vloga mi je zelo pri srcu," razkriva igralka. foto: Planet tv

Šef producentske hiše Mangart Tomaž Grubar je še pred prvo sezono sodelavcem ponosno povedal, da naj bi s Planetom podpisali pogodbo za »kar« tri sezone, če bodo le prvi deli prepričali gledalce. Skeptiki, ki so vajeni, da pri snemanjih niti honorarji niso zanesljivi, kaj šele to, da bo delo res stalno, so takrat upali, da bi Štorija zdržala vsaj do konca prve sezone – prezgodnji pokop Strasti še ni bil pozabljen … Ampak Bertove pupe so osvojile Slovenijo in Planet je po koncu tretje želel še četrto sezono, peta pa naj bi bila zadnja. Ampak brž ko so gledalci izvedeli, da se bo zgodba počasi zaključila, jih je spet vse več sedalo pred ekrane in visoka gledanost je odgovorne prepričala, da so podpisali pogodbo še za šesto sezono, čeprav so celo studio v Ljubljani vmes že razstavili!

Studio je zdaj spet tak, kot je bil zadnja tri leta, s tem da so v ljubljanskem BTC-ju, kjer so postavljeni vsi notranji prostori, zdaj »zgradili« še prostor, kjer domujejo novi liki. V Brdih seveda ni sprememb, bo pa v novi sezoni kar nekaj novih obrazov.


Kot smo že vajeni, bo snemanje potekalo tako v Brdih kot v studiu in na lokacijah v Ljubljani. Stalni zasedbi se bodo tako pridružili Lea Mihevc, Tanja Dimitrievska, Urška Hlebec, Gaja Filač, Nejc Cijan Garlatti in Rok Vihar. V novi sezoni bomo spoznali Lauro (Lea Mihevc), mlado fotografinjo, ki v Brda pride iskat svojega biološkega očeta. Po spletu naključij namreč izve, da je njen oče najverjetneje nekdo, ki ga je njena mama Cvetka (Tanja Dimitrievska) spoznala pred tremi desetletji, ko sta s prijateljico Lučko (Urška Hlebec) kot mladi brigadirki v Brdih pomagali pri gradnji novega vodovoda. Pestro bo tudi v Ljubljani, kjer se bosta Sergeju (Robert Korošec) pridružila natančni poslovodja vinoteke Matic (Nejc Cijan Garlatti) in prikupno zmedena prodajalka Živa (Gaja Filač). Rok Vihar pa bo v štorijah mešal štrene kot vetrnjaški Jan – posebni prokurist skrivnostnega bogataša, ki je v Brdih kupil vilo. In ker bo začetek nove sezone predvsem v znamenju teh novih zapletov, bodo nekateri stalni liki manj prisotni, ne pa čisto odsotni. 

V Brdih bo kar nekaj dogajanja strnjenega okrog Vile Vipolže, kamor se bo preselil skrivnostni bogataš, ki bo razburjal domačine. Tudi letos bo kot prizorišče številnih prizorov služil Gredič, kjer so ekipi dobrodošlico letos ponudili novi lastniki, saj so dvorec pred kratkim prodali.

Tanja Dimitrievska je Štorijo zelo rada gledala že prej. foto: Planet tv

"Jaz se imam vedno dobro. Ekipa je izkušena, vedo, da mora biti vzdušje maksimalno dobro; lahko le rečem, da so fenomenalni vsi – od prvega do zadnjega," pravi Urška. foto: Planet tv



Nove dame uživajo na snemanju

Na snemanju serije smo ujeli tudi tri novinke v ekipi – Cvetko, Lučko in Lauro oziroma igralke Tanjo Dimitrievsko, Urško Hlebec in Leo Mihevc. »Na snemanju je bilo zelo prijetno, zelo sproščeno in hkrati delavno. Res super ekipa, všeč mi je vloga, uživam, ker imam občutek, da se res lahko malo razigram. Za zdaj, čeprav smo šele čisto na začetku, imam občutek, da bom lahko vlogi med ustvarjanjem dodala marsikatero meni ljubo začimbo. (smeh) Zelo mi je že pri srcu tudi 'moja hčerka' iz Štorije, nekatere stvari iz najinega odnosa me prav zabavajo,« je povedala Tanja, vzdušje pa je pohvalila tudi njena televizijska hči Lea. »Snemanje je super, čeprav smo še čisto na začetku. A ekipa je sproščena in zelo je prijetno delati z vsemi. Tudi vloga mi je zelo pri srcu,« pravi Lea. Na snemanju pa uživa tudi Urška Hlebec: »Jaz se imam na snemanjih vedno dobro. Ekipa je super, ne glede na to, kako zahtevni so naši urniki, se vsak dan sproti najdeta moč in energija, da se imamo lepo. Ker vsak prinese svojo dobro energijo in zato sploh ne more biti drugače kot tako. Ekipa je izkušena, vedo, da mora biti vzdušje maksimalno dobro, lahko le rečem, da so fenomenalni vsi, od prvega do zadnjega.«

Spet se je vse zapletlo …
Nova sezona vstopa v zgodbo leto dni po Tonijevi in Zalini poroki, v vroče poletje, ko se na trtah že oblikujejo prvi grozdi in vse kaže, da bo letos izjemna letina. A to ni glavna tema gostilniških pogovorov, razburja namreč novica o prihodu skrivnostnega tujega bogataša, ki je kupil razkošni dvorec Vipolže. Govori se, da ima bogataš velike poslovne načrte, in vsi se sprašujejo, kakšne in kako bo to vplivalo na življenje in posle v vasi. Ko v Štorije pride mlada očarljiva fotografinja Laura, so vsi prepričani, da je njen prihod povezan s prihodom skrivnostnega milijonarja. A Laura ima povsem drugačno misijo: išče svojega biološkega očeta. To vaščane vrne v usodno poletje 1985, ko so v Brdih gradili nov vodovod in je v Štorije prišla v delovno brigado skupina živahnih mladih deklet. Med njimi tudi Laurina mama, ki se je tu zapletla v prepovedano razmerje, katerega sad je Laura.

prejšnji članek
Skrivnostni recept tekmovalke v šovu Zvezde plešejo
Resničnostni šovi
Skrivnostni recept tekmovalke v šovu Zvezde plešejo
naslednji članek
Ali dnevno popijemo dovolj vode?
Zdravje
Ali dnevno popijemo dovolj vode?