mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

S kakšnim zapletom se med nosečnostjo sooča Kate Middleton?

5. 9. 2017; 05.00
Avtor: K.M.
Kate Middleton, vojvodinja

foto: Profimedia

Britanski kraljevi par je včeraj oznanil, da pričakuje tretjega otroka. Vojvodinja pa se medtem zopet sooča z neprijetnim nosečniškim zapletom.

Vojvoda William in vojvodinja Kate sta včeraj oznanila, da pričakujeta že tretjega otroka. Novica, ki je v javnost prišla le nekaj dni po 20. obletnici smrti princese Diane, je razveselila številne Britance. Kljub temu pa se Kate zopet ne počuti najbolje, saj trpi za stanjem, oziroma nosečniškim zapletom, Hyperemesis gravidarum. Hiperemeza je stanje, s katerim se soočajo redke nosečnice, zakaj točno pa gre?

Kate je zaradi svojega stanja že morala odpovedati včerajšnji dogovorjen dogodek v Londonu, kar je bil verjetno tudi razlog, da je kraljevi par novico že delil z javnostjo. Vojvodinja se namreč tako kot pri svojih prvih dveh nosečnostih sooča s težko obliko slabosti, ki lahko traja tudi cel dan, z njo pa pride tudi prekomerno bruhanje. Posledici pa sta lahko močna dehidracija in izguba teže, zaradi česar nosečnica potrebuje zdravniški nadzor.  Gre za manj pogosto stanje, kot je pogosta jutranja slabost, velikokrat pa se počutje izboljša po 20. tednu nosečnost. Vseeno pa se lahko zgodi, da se nosečnica s slabostjo sooča celotno nosečnost. Stanje ni ozdravljivo, simptome pa se lahko omili z zadostnim vnosom tekočine, uživanjem nezačinjene hrane in velikim vnosom proteinov.

foto: Profimedia

Razlogi za tako stanje so različni in jih težko določijo. Pri Kate pa naj bi šlo za ponavljanje stanja v družini, saj naj bi se z močnimi slabostmi v času nosečnosti soočala tudi njena mati. 

prejšnji članek
Božanska mera: Kdo je moški s popolno ritko?
Svet slavnih
Božanska mera: Kdo je moški s popolno ritko?
naslednji članek
Bralka v stiski: 'Želijo, da delam zastonj!'
Zdravje
Bralka v stiski: 'Želijo, da delam zastonj!'