franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljica je svoji hčeri sama odpeljala v šolo

12. 9. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
Kraljica Letizia, Španija

Španska kraljica Letizia je na prvi dan šole voznika pustila doma in je hčeri tja raje odpeljala sama. foto: Profimedia

Čeprav špansko kraljevo družino že več let obtožujejo prekomernega zapravljanja denarja, je očitno, da se zdajšnja kraljica še vedno drži navad "navadnih" smrtnikov.

Včasih dobimo zunanji opazovalci občutek, da kraljeve družine živijo v nekakšnem mehurčku, znotraj katerega se jim nič ne more zgoditi, hkrati pa v njem nimajo niti kakšnih pomembnih obveznosti. Predvsem britanska kraljeva družina se drži strogih protokolov in ničesar ne prepušča naključju. Po drugi strani pa se je španska kraljeva družina že večkrat znašla na tapeti, krivo pa naj bi bilo predvsem slabo vodenje države in prekomerno zapravljanje denarja. 

Pred šolo je klepetala z ostalimi starši. foto: Profimedia

Ko sta po odstopu kralja Juana Carlosa pred 3 leti kraljevino v roke vzela kralj Fillipe in njegova žena Letizia, pa je Španija počasi zopet začela zaupati svojim kronanim glavam. Verjetno je razlog za to ravno kraljica, ki še vedno pokaže znake svojih korenin. Letizia je bila pred poroko s takratnim princem Španije namreč novinarka. Tudi sicer pa je odraščala v družini srednjega razreda, njen oče je bil recimo prav tako novinar mati pa medicinska sestra. Z različnimi potezami pa se tako večkrat prikupi svojemu ljudstvu. 

Njena oblačila so bila preprosta in vsakdanja. foto: Profimedia

Tako je včeraj, na prvi šolski dan svojih hčera, opustila kraljeve družine in se prelevila v vsakdanjo mati. Sama, brez voznika, je v šolo odpeljala hčeri, princesi Leonor in Sofio. Tja pa se je recimo odpravila popolnoma vsakdanje oblečena - v zavihanih kavbojkah, belih športnih čevljih, beli bluzi in modri jakni. Po začetku pouka pa so jo celo ujeli pred šolo, ko je klepetala z materami preostalih otrok. 

prejšnji članek
Kje je dojenček? Iluzija, ki jo odkrijejo le kreativni ljudje.
Zdravje
Kje je dojenček? Iluzija, ki jo odkrijejo le kreativni ljudje.
naslednji članek
Beyonce deli hrano žrtvam orkana v Houstonu
Svet slavnih
Beyonce deli hrano žrtvam orkana v Houstonu