nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Komu se pusti izkoriščati Gojc?

27. 9. 2017; 07.30
Avtor: A.C./Zvezde
gojc1

. foto: m24.si

Vsestranski Gojmir Lešnjak - Gojc te dni ne ve, kje se ga drži glava: bližajo se premiere novih in ponovitve starih predstav v kar nekaj gledališčih, spet bo žirant v šovu Znan obraz ima svoj glas, nastopa v muzikalu Mamma Mia, z Marto Zore ustvarjata za otroke, veliko obveznosti pa je imel tudi s predstavitvijo odličnega slovenskega filma Košarkar naj bo.

Na pot po Sloveniji se že dvajset let podaja iz kraške vasi Škofi, kjer sta si s partnerico, kostumografinjo Zvonko Makuc, uredila prijeten dom, v katerem je vedno živahno. »Najbolj sem vesel, kadar naju obišče hčerka z družino. Najraje posedamo v zunanji kuhinji, kjer poteka naše življenje med marcem in oktobrom. Oba veliko in dobro kuhava,« razlaga Gojc.

Ob omembi hčerke zastrižemo z ušesi, saj je znano, da Gojc nima svojih bioloških otrok. Vendar brez dlake na jeziku spregovori o tej občutljivi osebni temi. »Pred mnogo leti sem si želel svoje otroke, ko pa sem spoznal Zvonko, ki je imela krasno hčerko Tammo, se mi je izpolnila tudi ta želja. Od takrat mi nikoli ni bilo žal oziroma niti pomislil nisem na to, da nimam svojih otrok. Zvonka in Tamma sta mi polepšali življenje. Skupaj smo od njenega trinajstega leta, od leta 1986. Doživeli smo mnoge lepe trenutke, preživeli puberteto, odraščanje, jo pospremili v odraslost. Iz ljubke deklice je zrasla uspešna mlada ženska, ki si je ustvarila svojo družino. Le v gledališke in filmske vode se ni podala. Vendar zelo dobro plava v oglaševalskih,« je ponosen na svojo pohčerjenko.

Pred šestnajstimi leti ga je Tamma razveselila s prvo vnukinjo Saro. »Na svetu ni bilo srečnejšega dedka od mene! Sara je krasno dekle. Obiskuje Gimnazijo Bežigrad in resno trenira košarko, je tudi reprezentantka,« ne skriva ponosa. Na nedavno premiero filma je prišel z mlajšo vnukinjo Zojo. »O, Zojka moja, ona je pa navihana! Stara je dvanajst let, trenira košarko in igra še kitaro. Vesela je bila, ko je šla z menoj na interno projekcijo filma in še na premiero. Vse sošolce je navdušila nad njim,« se smeji Gojc in hvali vnukinjine organizacijske sposobnosti. Na predstavo Mamma Mia je pripeljala kar 24 sošolcev in učiteljev. Še njemu ni jasno, kako ji je to uspelo. »Vsakič kaj ušpiči. Kar nekajkrat sem bil na njeni šoli, kjer smo se pogovarjali o mojem poklicu. Njenemu povabilu se vedno odzovem. Luštna je bila, ko so se v šoli pogovarjali o asociacijah na ime Tina. Vsi sošolci so se zadrli Maze, Zoja pa je odgovorila Turner. Nato jim je morala razlagati o rock babici. Se vidi, da je naša,« pravi Gojc in dodaja, da sta z Zvonko netipična stara starša. Oba sta precej aktivna, zato nimata vedno časa za vnukinji. »Moja mama, ki bo oktobra dopolnila 93 let, je tista, ki ima vedno čas in ustreže vnukom. Midva pa sva vesela, ko se slišimo in se dobimo na Krasu. Tako od hčerke in vnukinj dobiva samo najboljše in nimava vsakodnevnih obveznosti.«

Gojmir Lešnjak Gojc, vnukinja Zoja Kastelic in njena prijateljica

Gojmir Lešnjak Gojc, vnukinja Zoja Kastelic in njena prijateljica foto: Marko Vavpotič / M24.si

prejšnji članek
Velik uspeh Saše Lendero
Svet slavnih
Velik uspeh Saše Lendero
naslednji članek
Princ je jokal od sreče
Svet slavnih
Princ je jokal od sreče
#nasazenazenska
nasazenazenska