nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vrača se Esmeralda!

7. 10. 2017; 03.00
Avtor: M.V./Vklop
fernando colunga leticia calderon esmeralda

Fernando Colunga in Leticia Calderon, Esmeralda foto: .

Jo tudi vi že komaj čakate?

Čeprav številni ljudje zasmehujejo mehiške limonade, moramo priznati, da si dneva brez njih ne znamo več predstavljati. Kljub temu da smo že povsem vajeni zgodb, polnih umorov, strasti, nepričakovanih preobratov, ljubezni in prijateljstva, obstajajo nekatere telenovele, ki s svojo prepričljivo zgodbo in izvrstno igralsko zasedbo za vedno zaznamujejo gledalce. Ena takih je bila zagotovo Esmeralda.

Esmeralda je bila ena najbolj uspešnih in poznanih telenovel pri nas. Zaradi nje so bile v času predvajanja ulice in trgovine skorajda prazne, telefoni pa onemeli, saj je zelenooko slepo dekle pred televizijske zaslone prikovalo staro in mlado. Telenovela je maja letos praznovala svojo 20. obletnico, pri nas pa beleži prav poseben mejnik, saj je do danes edina mehiška telenovela, ki se je na programu Pop TV predvajala kar dvakrat in obakrat požela neverjetno visoko gledanost.

Zelenooka lepotica

Še večji uspeh kot sama telenovela pa je požela takrat 29-letna igralka Leticia Calderón, ki jo je vloga Esmeralde izstrelila med zvezde svetovnega kova. Leticia po tem uspešnem projektu ni počivala, a je dolgo iskala vlogo, ki bi ji predstavljala malce večji izziv in bi jo oddaljila od običajnih jokavih glavnih junakinj, kar ji je enajst let kasneje uspelo z vlogo zlobne Carlote Espinoza v telenoveli V imenu ljubezni. Čeprav smo Leticio pri nas lahko spremljali v številnih povprečno uspešnih projektih, kot so Spopad strasti, Moč usode in Kot ukaže srce, se je v zgodovino znova vpisala s sodelovanjem v izredno uspešni telenoveli Ostani z menoj, v kateri je igrala skrbno Inés Murat.

V začetku meseca julija si je mehiška zvezdnica privoščila zaslužene počitnice, med katerimi se je potepala po Evropi. Kolikor nam je znano, je med svojim potepom obiskala dve državi – Španijo in našo zahodno sosedo Italijo. Nad lepotami obeh držav je bila več kot očitno navdušena, in čeprav je bila zelo blizu, obiska naše države tokrat ni bilo v njenem načrtu. Kljub temu se Leticia z velikim veseljem in ljubeznijo spominja svojega prvega obiska Slovenije, ki jo še vedno opisuje kot čudovito zeleno državo, v kateri živijo neizmerno prijazni ljudje.

Prihaja Sin tu mirada

Malce več kot dvajset let po izidu Esmeralde televizijska hiša Televisa pripravlja novo različico te ikonične telenovele, v kateri sta leta 1997 v glavnih vlogah zablestela Leticia Calderón in Fernando Colunga. Telenovela bo nastala pod okriljem producenta Nacha Sade in bo tokrat nosila naslov Sin tu mirada. Glavna junakinja bo 28-letna igralka Claudia Martín, ki ima za sabo razmeroma kratko poklicno pot, saj se je na mehiških televizijskih zaslonih prvič pojavila leta 2015 v telenoveli Amores con trampa. Eden glavnih razlogov, da je producent za svojo glavno junakinjo izbral ravno njo, so njene izrazito zelene oči, ki so ena in edina lastnost, ki ji je skupna z veteranko telenovel, Leticio. Za razliko od telenovele iz leta 1997 bo glavni junakinji tokrat ime Marina, zgodba sama pa bo umeščena v sodoben čas. »Zavedam se, da sem s to vlogo na svoja ramena prevzela veliko odgovornost, a sem obenem zelo hvaležna producentu in televizijski hiši, da sta mi izkazala to čast in zaupanje. Dala bom vse od sebe, da bom upravičila to zaupanje, obenem pa želim javnosti pokazati, česa vsega sem sposobna,« je mlada igralka zagotovila mehiškim medijem.

Claudii se bo v glavni vlogi pridružil 33-letni ameriški igralec Osvaldo de León, ki smo ga pri nas že spoznali v telenovelah Vrtinec življenja in Odpuščanje ljubezni. »V preteklosti sem spremljal izvirno različico telenovele, prav tako mi je dobro znan uspeh, ki ga je prinesla s sabo. Oba s Claudio se zavedava velike odgovornosti, a mislim, da bova temu brez težav kos,« je dodal. Za oba igralca ta projekt predstavlja veliko prelomnico na njunih poklicnih poteh, saj bosta tokrat prvič imela priložnost nastopiti v glavnih vlogah.

prejšnji članek
To je najpogostejša napaka žensk v zrelih letih
Zdravje
To je najpogostejša napaka žensk v zrelih letih
naslednji članek
Minimalistična prefinjenost in brezčasna eleganca
Moda&Lepota
Minimalistična prefinjenost in brezčasna eleganca