zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tudi Angelina Jolie ga je obtožila spolnega nadlegovanja

11. 10. 2017; 05.00
Avtor: K.M.
angelina jolie

foto: Profimedia

Poleg nje in pa Ashley Judd so podobno storile tudi: Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Heather Graham in številne druge. Seznam pa se iz dneva v dan daljša.

V svetu znanih in poznanih že nekaj dni odmeva zgodba o režiserju Harvey Weinstein, ki ga je Ashley Judd obtožila spolnega nadlegovanja. Po njenem razkritju pa so zgodbo s svojimi izjavami podprle tudi številne druge hollywoodske zvezdnice, med njimi pa sta tudi Angelina Jolie in Gwyneth Paltrow. 

Winstein s soprogo Georgino Chapman foto: Profimedia

Jolijeva je tako v uradni izjavi za medije zapisala: "V mladosti sem imela slabo izkušnjo s Harveyjem Weinsteinom. Rezultat tega je bil, da sem se odločila, da nikoli več ne bom delala z njim, na to pa sem opozarjala tudi druge. Takšno obnašanje do žensk na kateremkoli področju v katerikoli državi je nedopustno." 

Do neprimernega obnašanja proti Angelini naj bi prišlo med promocijo filma Playing by Heart, ki je izšel leta 1998. 

S svojo platjo zgodbe pa se je oglasila tudi Gwyneth Paltrow. "Bila sem otrok, podpisano sem imela pogodbo, bila sem zavezana. Mislila sem, da me bo odpustil. Dolgo časa se je drl name. Bilo je brutalno." Paltrowa je igrala v filmu Zaljubljeni Shakespeare in filmu Emma. Preden je z njo podpisal pogodbo, ga je morala na sestanku obiskati v hotelski sobi, kjer je na njo položil svoje roke in predlagal masažo v hotelski spalnici. Ko ga je zavrnila je vse skupaj povedala svojemu takratnemu partnerju, igralcu Bradu Pittu, ki se je z Weinsteinom soočil. 

To sta le dve zgodbi spolnega nadlegovanja, verbalnega in poizkusa fizičnega, povezani z Weinsteinom. Največ pozornosti pa primer dobiva, ker številni zvezdniki, ki so z njem delali, o dogodkih molčijo. Številni zvezdniki, predvsem moški, so se tako znašli na tapeti, saj naj bi z molčanjem zagovarjali svojega kolega, nekatere pa celo obtožujejo, da so pri tem sodelovali. 

V distribucijskem podjetju, ki ga je leta 2005 ustanovil Harvey Weinstein, pa je prakso opravljala tudi Malia Obama, hči nekdanjega predsednika ZDA, Baracka Obame. Le-ta pa je v uradni izjavi povedal, da z ženo občutita gnus zaradi zadnjih poročanj in "vsak moški, ki ponižuje in degredira ženske, bi moral biti obsojen in odgovarjati, ne glede na bogastvo ali status"

prejšnji članek
Kate Middleton pokazala nosečniški trebušček
Svet slavnih
Kate Middleton pokazala nosečniški trebušček
naslednji članek
Anonimna zgodba: Varanje
Zdravje
Anonimna zgodba: Varanje